Šestletni Lari je oče, 49-letni Branko Radulović, preseljenec iz Srbije, dovolil, da gre z napihljivim čolnom v plitvo vodo. Kar naenkrat je močno zapihal veter, ki je prinesel visoke valove, ti pa so čolnič odpihnili proti odprtemu morju.

Oče je videl, kaj se dogaja, hitro je stekel v vodo, da bi rešil hčerko. Ko je priplaval do nje, je bil že precej izmučen. Dekle mu je skočilo v naročje, oče pa se je trudil, da bi oba obdržal nad gladino.

Dramatično dogajanje je opazil 70-letni domačin Michael Napper, poroča ABC. Odplaval je na pomoč. Ko je prišel do njiju, sta bila že oba pod vodo. Nekako ju je uspel odvleči do gladine, nato pa so mu pomagali še drugi ljudje, ki so videli, kaj se dogaja. Reševalci so jima nudili prvo pomoč, Lari so uspeli pomagati, oče pa se ni več zbudil iz nezavesti. »Umrl je kot junak, rešil je svojo hčer. Šokirani smo, saj smo vedeli, kako rad jo je imel in da bi zanjo naredil vse na svetu,« se glasijo komentarji pod objavljeno tragično novico.

Reševalci so medtem opozorili obiskovalce plaž, naj ob vetrovnih razmerah ne uporabljajo plastičnih igrač, blazin in majhnih čolnov, plavajo pa naj le med zastavicama, ki določata varno cono.