Tragično

Policisti do smrti povozili 15-letnika na mopedu

S.R.
20. 11. 2021, 10.18
Posodobljeno: 20. 11. 2021, 10.34
Deli članek:

V Avstriji preiskujejo smrt 15-letnega fanta, ki je tragično umrl med begom pred policijo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tragedija se je zgodila v četrtek zvečer v okrožju Tamsweg v salzburški regiji Lungau. Avstrijski mediji poročajo, da je 15-letni domačin z mopedom bežal pred policisti. Na območje je že legla tema, mladenič pa je pred policisti brzel brez luči. Ko je na makadamski cesti nato padel, je čez njega zapeljalo patruljno vozilo, ki mu je sledilo. 15-letnik je bil na mestu mrtev.

Hans Wolfgruber, tiskovni predstavnik tamkajšnje policije, je pojasnil, da so se z mladeničem povsem »naključno« srečali na eni od lokalnih cest. Vozil naj bi prehitro in brez luči, zato je postal njihova tarča. Po policijskem radiu so poklicali pomoč in se pognali za njim. Na neki točki je zapeljal na makadamsko cesto. »Mladenič je pred policisti padel. Kljub zaviranju so ga povozili,« je pojasnil Wolfgruber. Oživljanje je bilo neuspešno, zdravniki pa so pozneje potrdili, da je umrl zaradi hudih poškodb, ki jih je utrpel v nesreči.

Avstrijski mediji se ob tem sprašujejo, ali je policija vozila na prekratki varnostni razdalji in predvsem, zakaj sta ga lovili kar dve policijski patrulji, kar naj bi se domnevno zgodilo, a tega policija ni potrdila. Policista, ki je sedel za volanom policijskega avtomobila, zdaj preiskujejo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, kar je potrdilo državno tožilstvo. Primer bo kot izvedenec proučil tudi eden od strokovnjakov za prometne nesreče.

Po poročanju časnika KronenZeitung je bil 15-letnik zadnja leta član gasilske mladine gasilske brigade St. Andrä im Lungau, pripadniki katere so tudi sami posredovali v nesreči, a je bilo za mladeniča že prepozno. Svojega člana bodo morali zdaj pospremiti na ono stran.