dve vrečki brez lastnika

V avtobusu voznika, ki je povzročil nesrečo na Hrvaškem, pred leti našli prepovedano drogo

R.T.
28. 7. 2021, 09.13
Posodobljeno: 28. 7. 2021, 09.13
Deli članek:

Ni bilo dokazov, da je njegova.

STA / Hina
Tragedija pri Slavonskem Brodu.

Spomnimo: Hrvaško je v nedeljo pretresla velika tragedija, do katere je prišlo v bližini Slavonskega Broda. V nesreči avtobusa iz Kosova, na katerem je bilo 67 potnikov in dva voznika, je umrlo deset oseb. Poleg devetih potnikov je umrl tudi eden od voznikov. 

Voznik kosovskega avtobusa, ki je povzročil hudo nesrečo blizu Slavonskega Broda, je bil leta 2017 pridržan na meji med Albanijo in Kosovom, ker so v avtobusu, ki ga je takrat vozil, našli 20 kilogramov marihuane. Takrat je potnike vozil iz Kosova do Nemčije. 

Kosovski portal reporteri.net poroča, da je bil voznik D.L. (52) aretiran skupaj z dvema osebama E.B. in E.M. Policija je ustavila avtobus, prosila potnike, naj pokažejo svojo prtljago, na koncu pa se je izkazalo, da vrečki marihuane nimata lastnika.

D.L. je bil kmalu izpuščen, ker ni bilo nobenih dokazov, da je bila droga prav njegova, torej je šlo v takšnih primerih za izključno policijski postopek.

V priporu

Včeraj zjutraj je preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Slavonskem Brodu vozniku avtobusa zaradi nevarnosti, da bi zapustil Hrvaško, izrekel enomesečni pripor. Tožilstvo je v ponedeljek zvečer sporočilo, da 52-letnika sumijo povzročanja prometne nesreče s smrtnim izidom. Zaradi utrujenosti in nezmožnosti varnega upravljanja z vozilom ni vozil na varni razdalji od desnega roba cestišča in je zapeljal na travnik ob avtocesti. Zatem je vozilo zdrsnilo in se je prevrnilo na desni bok. Voznik je v nedeljo preiskovalcem priznal, da je zaspal za volanom. Še isti dan so ga aretirali. Danes so sicer odvetniki 52-letnika novinarjem povedali, da voznik v pogovoru z njimi ni omenil, da bi zaspal med upravljanjem z avtobusom.

"Hrvaška s Kosovom nima dogovora o izročitvi svojih državljanov"

"Preiskovalni pripor je bil določen zaradi nevarnosti, da bi pobegnil, saj je državljan republike Kosovo. Hrvaška ima s Kosovom nekaj dogovorov, nima pa dogovora o izročitvi svojih državljanov, zoper katerih potekajo kazenski postopki,” je novinarjem povedal preiskovalni sodnik Mile Soldo.

Sodni postopek naj bi potekal na Hrvaškem, obstaja pa možnost, da bo potekal tudi na Kosovu. Tak sporazum namreč med Hrvaško in Kosovom obstaja, država pa mora posredovati predlog.