OI v tokiu

Roglič v boj za medalje v kronometru: "Bo poseben izziv, ni pa posebne filozofije"

A.S./STA
28. 7. 2021, 06.09
Posodobljeno: 28. 7. 2021, 06.26
Deli članek:

Danes sta na OI v Tokiu na sporedu Jorgićev zgodovinski četrtfinale in Rogličeva ura resnice.

Profimedia
Primož Roglič

Šesti dan olimpijskih iger v Tokiu bodo organizatorji razdelili 23 kompletov medalj, v boj za kolajne pa se bo ob natanko ob 9.01 v kronometru podal kolesar Primož Roglič. Zgodovinski prvi nastop v četrtfinalu turnirja v namiznem tenisu pa čaka Darka Jorgića. Za polfinale oz. boj za kolajne se bo danes ob 9. uri pomeril s Tajvancem Yun Ju Linom.

"Ni posebne filozofije"

Slovenski kolesarski as na cestni dirki ni bil pravi, v kronometru pa upa, da bo lahko izkoristil traso, ki mu ustreza. Je zelo razgibana z več kot 800 višinskimi metri v 44,2 km dolgi preizkušnji. "Bo poseben izziv, ni pa posebne filozofije. Čim hitreje dol, skozi ovinke nekako priti skozi, po klancu navzgor pa pritisniti čim bolj na pedala, da gremo čim hitreje gor. To je nekako glavni fokus, predvsem poskusiti iztisniti vse iz sebe in potem bomo videli, kako bo šlo," je za v torek za nacionalno televizijo dejal 31-letni Kisovčan.

Zgodovinski prvi nastop

Čeprav v namiznem tenisu danes še ne bodo podelili kolajn, bo za slovensko javnost zelo zanimiv četrtfinalni obračun Jorgića in Lina. Zgodovinski spopad med osmimi najboljšimi na OI si je za zdaj še 22-letni Hrastničan priboril po zmagi proti tretjemu nosilcu, Japoncu Tomokazu Harimotu.

"Vsekakor gre za odličnega igralca, še enega izmed najboljših desetih igralcev na svetu. Je hiter z mize, kar mi ne ustreza najbolj. Zdaj bo pritisk še večji, boril se bom za kolajno, a verjamem, da mu ne bom podlegel, da to ne bo vplivalo na mojo igro," je po torkovem obračunu o četrtfinalnem tekmecu dejal Jorgić.

Prva preiskušnja v kvalifikacijah čaka tudi Kauzerja

Pomembna prva preizkušnja pa v kvalifikacijah čaka tudi kajakaša Petra Kauzerja, ki bo skušal vsaj ponoviti uspeh izpred petih let, ko je v Rio de Janeiru osvojil srebrno medaljo. Nekoliko nižja so pričakovanja debitantke Alje Kozorog med kanuistkami. Od ostalih Slovencev bo na delu zgolj plavalka Janja Šegelj v kvalifikacijah na 100 metrov prosto.

Z olimpijskimi nastopi v razredu 470 bi morali začeti tudi jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, a so regato v razredu 470 prestavili na četrtek zaradi premočnega vetra v morju pred Enoshimo.