olimpijsko zlato na kronometru

Roglič po fantastični predstavi: "Res je neverjetno. Če verjameš vase in pridno delaš novim izzivom naproti..."

G.G.
28. 7. 2021, 09.07
Posodobljeno: 28. 7. 2021, 11.05
Deli članek:

Slovenski kolesar Primož Roglič je s sijajno vožnjo premagal vse tekmece na progi v okolici Fudžija.

Reuters
Primož Roglič z zlato olimpijsko medaljo v kronometru.

Razgibana in zelo zahtevna trasa, ki ima več kot 800 višinskih metrov, mu ustreza, manj pa ustreza visokim in težjim kolesarjem.

Vsi kolesarji so že opravili s prvimi desetimi kilometri. Na prvem vmesnem času je bil najhitrejši Italijan Filippo Ganna, Primož Roglič je zaostajal le za šest desetink. Tretji je bil Belgijec Tom Dumouline, dobre štiri sekunde za Ganno pa je bil  eden glavnih favoritov, prav tako Belgijec Wout Van Aert

Na polovici proge, pri 22 kilometrih, je doslej najhitrejši Roglič. Ganna in Dumoulin zaostajata 8 sekund, Van Aert pa 10.  

V drugem krogu je Primož še pospešil. Pri naslednjih merjenjih vmesnega časa se je razlika do tekmecev povečala, pri petem merjenju je znašala že pol minute. 

Ciljno črto je Primož prekolesaril z minuto prednosti pred Dumoulinom, ki je ostal na drugem mestu. Tretji je bil na koncu Avstralec Rohan Dennis, medtem ko sta Ganna (peti) in Van Aert (šesti) popustila.

Reuters
Primož Roglič je bil v izvrstni dnevni formi.

Vsaka stvar se lahko hitro obrne

"Ja, neverjetno ... To le pokaže, kako se v bistvu vsaka stvar lahko hitro obrne, če verjameš vase in pridno delaš novim izzivom naproti. Res je neverjetno," je bil prvi komentar Rogliča za RTV Slovenija.

"Kot sem rekel, neverjetno je v bistvu. Zase bi rekel, da nisem ravno specialist za kronometer ali kakorkoli, lahko pa naredim dober kronometer. Sem izjemno vesel in ponosen," je še pred podelitvijo kolajn dejal 31-letnik. Pred tekmo pa je povedal naslednje: "Sama trasa je razgibana. Ni nobene prave ravnine oziroma je samo ravnina po klancu navzgor. Tudi na dirkališču je zelo razgibano. Poseben izziv."