včeraj odkrili truplo

Grozljiv umor na Krku: Mož zadavil ženo in truplo še tri dni skrival v stanovanju?

R.T.
28. 7. 2021, 06.47
Posodobljeno: 28. 7. 2021, 11.25
Deli članek:

Policija je včeraj v eni od stanovanjskih hiš na hrvaškem otoku Krk odkrila truplo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ženska naj bi bila po neuradnih informacijah hrvaških medijev zadavljena.

Na Krku se je zgodil zločin, čeprav še vedno ni znano, kdaj točno. Žensko, domnevno tujo državljanko, so sinoči našli mrtvo v stanovanju ene od stanovanjskih hiš. Po besedah sosedov je umrla ženska srednjih let, domnevno Rusinja, ki živi v Nemčiji. 

Sosede naj bi zaskrbelo, ker so bila polkna stanovanja popolnoma spuščena. Nesrečne ženske nihče ni videl več dni, minuli vikend pa naj bi bilo iz stanovanja slišati vpitje. Glasen prepir, ki so ga slišali v noči iz sobote na nedeljo, naj bi se nenadoma prekinil okoli 1. ure zjutraj.  Že naslednji dan so moža pokojne brez majice videli ob njegovem belem volvu nemških registrskih tablic. Pri tem naj bi vznemirjeno postopal in na tla metal nogavice. 

"Lastnik ostalega dela hiše, sicer gradbenik iz Slavonije, je ugotovil, da se v sosednjem stanovanju nekaj čudnega dogaja. Odločil se je, da bo vstopil, našel je negibno telo ženske," je povedal eden od sosedov.

Policija je včeraj v poznih večernih urah še opravljala ogled kraja zločina, podrobnosti niso posredovali. Potrdili so le, da gre za umor ter da so prijeli 46-letnega osumljenca

Kar bi lahko sklepali od pričevanja sosedov je, da je bil domnevni osumljenec očitno v stanovanju skupaj s pokojno partnerico polne tri dni.