truplo našla hči

Andrea je skrbela zanj, on pa ji je prerezal vrat

R.T.
19. 7. 2021, 11.00
Posodobljeno: 19. 7. 2021, 11.00
Deli članek:

Umoril jo je in nato sodil še sebi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Srbski mediji poročajo o grozljivki, ki se je v soboto popoldne odvila v mestu Varvarin. Arandjel Dačić (82) je Andrei Kovačević (47) prerezal vrat in nato storil samomor.

Andrea je skrbela za Arandjela in v službo prihajala iz sosednje vasi Mascare, kjer je živela z dvema mladoletnima hčerkama. "Andrea se je v soboto v službo odpravila s hčerko. Razšli sta se pred avtošolo šolo, kjer je imela hči tečaj prve pomoči, ona pa se je odpravila k Arandjelu, da bi mu pripravila obrok," je za srbski portal Blic povedala Andreina sorodnica.

"Hčerka jo je poklicala, ko je končala s predavanjem. Ker se mama ni oglasila, je odšla k Arandjelu domov, da preveri, kje je in jo počaka, da se skupaj vrneta domov," je dodala. Ko je dekle odprlo vrata hiše, jo je presenetil grozljiv prizor. Mamo je našla v mlaki krvi. 

"Bala se je. Ni takoj razumela, kaj se je zgodilo. Ko jo je videla v mlaki krvi, je pomislila, da ji je pes kaj naredil, da je skočil nanjo, jo ugriznil. Takoj je poklicala rešilca," je povedala sogovornica in pojasnila, da je Arandjelova hiša blizu zdravstvenega doma. Reševalci so hitro prispeli, vendar ženski ni bilo pomoči.  Policisti so Arandjela kasneje našli obešenega v lopi za hišo.

Sogovornica je za Blic povedala tudi, da je Andrea pri Arandjelu začela delati pred približno letom dni, ko je od znanca slišala, da upokojenec v Varvarinu potrebuje pomoč pri gospodinjskih opravilih. Po njenih besedah 82-letnik ni bil nikoli nasilen do Andree, njegova hči Snežana Milenković pa je za srbske medije povedala, da je imel oče težave z alkoholom. Alkoholne pijače naj bi užival tudi skupaj z zdravili.