Westergaard, ki je s karikaturo sprožil ogorčenje med muslimani po vsem svetu, je po dolgotrajni bolezni umrl v spanju, so poročajo danski mediji. Kot je znano, je v skladu s tradicijo islama prepovedano upodabljanje njihovega največjega preroka. Ko je danski konservativni časnik Jyllands-Posten leta 2015 na svojih straneh objavil serijo 12 karikatur z naslovom Obraz Mohameda, se je islamski svet odzval silovito, največ jeze pa je sprožila ravno Westergaardova karikatura. Ta je Mohameda upodobil s turbanom v obliki bombe.

Danska se je po objavi spornih karikatur srečala z največjo zunanjepolitično krizo po koncu druge svetovne vojne. V letu 2006 je zaradi s tem povezanega nasilja po svetu umrlo več deset ljudi, pri čemer so muslimanli napadli več danskih veleposlaništev, tisto v Damasku pa so požgali. Zaradi nevarnosti napada so Westergaarda vse od takrat spremljali telesni stražarji. Leta 2010 je denimo v njegovo hišo vdrl 28-letni Somalijec, oboržen z nožem in sekiro.

Leta 2012 je karikature ponovno objavil francoski satirični časnik Charlie Hebdo, ki je bil nato leta 2015 tarča enega najhujših terorističnih napadov na francoskih tleh, v katerem je umrlo 12 oseb. Takrat je v treh dneh skupaj umrlo 17 oseb, vključno z vsemi tremi napadalci, ki so umrli v spopadu s policijo.