Tekla je kri

Poskus uboja v Portorožu: Pred lokalom ga je zabodel

S.R.
19. 7. 2021, 11.20
Posodobljeno: 19. 7. 2021, 11.32
Deli članek:

Spor se je stopnjeval do te mere, da je zasijalo jeklo in je tekla kri.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Vse skupaj se je odvilo v soboto malo pred 5. uro zjutraj. Kot so pojasnili koprski policisti, so takrat prejeli obvestilo, da je pred enim od portoroških lokalov nekdo zabodel moškega.

Na kraju so skupaj s kriminalisti ugotovili, da se je tam vnel spor med 32-letnim državljanom Makedonije in državljanoma Nizozemske, pri čemer je 20-letni Nizozemec izvlekel nož in Makedonca zabodel. Slednji je po prvih informacijah utrpel lažje poškodbe, kriminalisti pa zbirajo obvestila v zvezi s kaznivim dejanjem poskusa uboja.

Proti policistom z vrati omare

Sicer pa je bilo na Obali "veselo" tudi danes ponoči. Policisti so tokrat posredovali v Luciji, ob 2. uri so namreč prejeli prijavo o hrupu in glasni glasbi. Izkazalo se je, da je za nemir skrbel 37-letni moški, ki nad prihodom policistov ni bil navdušen. Policistom se je aktivno uprl, se razburjal, kričal in preklinjal, nato je odtrgal vrata omare ter z njimi mahal proti njim. Policisti so uporabili prisilna sredstva, ga poslali na strokovni pregled in ga pridržali. Nagrajen bo s kazensko ovadbo zaradi preprečitve uradnega dejanja, prislužil pa si je tudi plačilni nalog.