Groza v Gradcu

Soprogo ustrelil pred očmi hčerke in pobegnil

R.T.
19. 7. 2021, 09.13
Posodobljeno: 19. 7. 2021, 09.13
Deli članek:

Na avstrijskem Štajerskem je popoldne potekala obsežna iskalna akcija za moškim, ki je ustrelil svojo soprogo. Ta se še vedno bori za življenje.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Včeraj malo po 17. uri so v stanovanjski zgradbi v Gradcu odjeknili streli. Policijska patrulja, ki je prva prispela na kraj, je v zgradbi našla 36-letno žensko s strelnimi ranami. Ugotovili so, da je bil krvnik njen 44-letni soprog, ki je s kraja zbežal. Začela se je obsežna iskalna akcija, a se je strelec ob približno 18. uri sam zglasil na policijski postaji in se predal. Šlo naj bi za v Azerbajdžanu rojenega moškega brez državljanstva.

Kot danes poročajo avstrijski mediji, je bila osumljencu že v soboto odrejena prepoved približevanja, ki jo je zahtevala njegova soproga. Ta se je v nedeljo kljub temu vrnil v družinsko stanovanje. Sledil je spor, ki se je nadaljeval na stopnišču stanovanjske zgradbe, kjer je 44-letnik izvlekel pištolo in v svojo žrtev izstrelil več krogel. 36-letnica, sicer državljanka Kirgizistana, je obležala s hudimi poškodbami, a je bila ob prihodu reševalcev še živa. V graški bolnišnici se še vedno bori za življenje.

V času zločina je bila v stanovanju sicer prisotna tudi njuna 15-letna hčerka, ki je celotno dogajanje videla na lastne oči, a je ostala nepoškodovana. Par ima tudi 8-letnega sina, ki je bil v kritičnih trenutkih na srečo na obisku pri znancih. Oba otroka sta trenutno v rokah centra za socialno delo.