Drama pri Žalcu

FOTO: Tako je zagorelo zaradi pozabljenega olja na prižgani plošči

S.R.
17. 5. 2021, 20.54
Posodobljeno: 17. 5. 2021, 20.54
Deli članek:

Požar v občini Žalec je uspelo pogasiti domačinom, a se je pri tem poškodovala mladoletna oseba, ki je pristala v bolnišnici.

Gasilska zveza Žalec
Posledice požara v Šempetru v Savinjski dolini.

Danes malo pred 13. uro je zagorelo v stanovanju v večstanovanjskem objektu v Šempetru v Savinjski dolini. Na teren se je s šestimi vozili odpravilo 23 gasilcev več lokalnih gasilkih društev, ki so na kraju ugotovili, da je zagorelo zaradi pozabljenega olja na prižgani kuhalni plošči.

Gasilska zveza Žalec
Posledice požara v Šempetru v Savinjski dolini.

Požar je sicer uspelo pogasiti že mladoletnikoma in sosedu, ki je priskočil na pomoč. Ta je po navedbah Gasilske zveze Žalec eno mladoletno osebo najprej odpeljal na varno in se nato vrnil v zadimljeno stanovanje, kjer je plamene zadušil z odejo in odprl okna. Mladoletna oseba, ki je sicer prva začela z gašenjem, se je pri tem poškodovala in nadihala dima. Kraj so nato zavarovali gasilci, ki so hkrati oskrbeli poškodovanega. Tega so nato z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico.

Gasilci ob tem opozarjajo, naj se gorečega olja nikar ne gasi z vodo, temveč se po "možnosti pokrije s pokrivalko ali vlažno krpo, saj pri gašenju gorečega olja z vodo pride do burne reakcije, ki pospeši gorenje."

Gasilska zveza Žalec
Posledice požara v Šempetru v Savinjski dolini.