top flop tedna

Z množičnimi aretacijami so se samo hecali

M.R.
17. 5. 2021, 21.10
Deli članek:

Posebni primeri, ki so v prejšnjem tednu zaposlovali slovensko policijo: kraje pritlikavih borov in poljskih pridelkov ter sadik zelenjave, prehitri Italijan v ferrariju srbskih registrskih oznak, klic Microsoftovega uslužbenca, oboroženi 16-letnik sejal strah in trepet ...

Primož Lavre
»Vsi boste aretirani!« se je glasilo SMS-sporočilo državnega organa.

10. Koprski policisti so obravnavali prijavo občana, da ga je poklical moški in mu v angleščini natvezil, da je uslužbenec Microsofta iz službe tehnične podpore ... Ko sta »popravila« računalnik, je oškodovanec prejel SMS banke o transakcijah, enkrat v vrednosti 414 evrov, drugič v vrednosti 430 evrov.

9. Na Kopah je neznani storilec vlomil v vikend. Lastnik pogreša smuči, škodo pa je lopov povzročil tudi s poškodovanjem vrat.

8. V Postojni je nekdo vlomil v klet. Pogrešajo več kosov jedilnega servisa, posodo za kuhanje in električni žar.

7. V Celju so pri vlomu v župnišče zalotili moškega, ki je ukradel nekaj gotovine in par drugih stvari, potem pa mu je uspelo pobegniti. Med begom je vstopil še v frizerski salon in ukradel denarnico z gotovino, iz osebnega avtomobila, parkiranega v bližini, pa še dvoje sončnih očal in ročno uro. Gre za starega znanca policije, 37-letnega domačina, že večkrat obravnavanega zaradi podobnih podvigov.

6. Krški policisti preiskujejo tatvino na območju Velikega Mraševega. Neznani storilci so z njiv in rastlinjakov ukradli več sadik zelenjave in pridelke. Škode je za 500 evrov.

5. V Strunjanu je neznani storilec iz počitniške hišice ukradel mikrovalovno pečico, indukcijsko pečico, sliko, napihljiv čoln, radio, kavni avtomat in še nekatere drobnarije.

4. Novomeški policisti so obravnavali 16-letnika, ki je na območju Brzine sejal strah in trepet s plinsko pištolo. Ko bodo raziskane vse okoliščine, policija zoper mulca obljublja ustrezen ukrep.

3. Na avtocesti pri Zalokah v smeri proti Obrežju so policisti vozniku ferrarija srbskih registrskih oznak izmerili hitrost 260 kilometrov na uro. Enainštiridesetletnemu državljanu Italije so izrekli globo v višini 1500 evrov in devet kazenskih točk.

2. Policisti iz Radelj ob Dravi so prejeli obvestilo, da na območju Pohorja v bližini Lovrenških jezer nekdo izkopava zaščitene rastline. Na kraju so policisti prijeli dva Prekmurca in jima zaplenili pet pritlikavih borov, ki sta jih izkopala na območju gozdnega rezervata državnega pomena. Sledi jima kazenska ovadba.

1. »Vsi boste aretirani!« se je glasilo SMS-sporočilo, ki ga je v torek prejelo okoli 200 uporabnikov storitev državne e-uprave. Policija znakov kaznivih dejanj ni odkrila, izkazalo se je, da so na zunanjem ministrstvu testirali množično pošiljanje SMS-sporočil. Kot so pojasnili, je bila to »človeška napaka pri testiranju, ki ga je izvajal zaposleni sodelavec za čas predsedovanja«.