Krvava operacija

FOTO: Masaker v faveli, umrlo najmanj 25 ljudi

S.R.
6. 5. 2021, 19.29
Posodobljeno: 6. 5. 2021, 19.33
Deli članek:

V strelskem obračunu med brazilsko policijo in eno od tolp v Riu de Janeiru je umrlo najmanj 25 oseb, vključno s policistom.

Profimedia
Krvava policijska operacija v faveli Jacarezinho.

Do strelskega obračuna je prišlo med policijsko operacijo v faveli Jacarezinho, v kateri prebiva približno 60.000 ljudi. Policija je na območje vstopila zaradi poročil, da naj bi preprodajalci drog v svojo tolpo novačili otroke. Po poročanju BBC so krogle zadele tudi dva naključna potnika v avtobusu, oba pa naj bi streljanje preživela. Je pa policija potrdila, da je v operaciji umrl eden od policistov. Šlo naj bi sicer za tolpo, ki ima v svojem arzenalu vse od preprodaje mamil do ropov, tatvin, umorov in ugrabitev.

Profimedia
Krvava policijska operacija v faveli Jacarezinho.

Na dogajanje se je sicer precej kritično odzval Ignacio Cano, profesor sociologije na državni univerzi v Riu de Janeiru. »Argument, da preprodajalci mamil za preprodajo novačijo otroke in najstnike je skoraj smešen, saj vsak ve, da za te tolpe delajo mladoletniki. Ko rečeš, da boš izvedel obsežno racijo, ker si ugotovil, da preprodajalci novačijo otroke, je to neslana šala,« je dejal Cano.

Profimedia
Krvava policijska operacija v faveli Jacarezinho.