V iskalni akciji so poleg velenjskih policistov sodelovali še policisti Postaje prometne policije Celje ter vodnika službenih psov.

Policist Policijske postaje Velenje je pri pregledovanju gozdne poti na vzpetini proti cerkvi Sv. Jakoba opazil sledove zdrsa s poti v previsno steno, v prepadu pa opazil negibnega moškega. Policist, ki se v prostem času ukvarja s športnim plezanjem, se je po steni spustil do moškega.

Ko ga je dosegel, je sprevidel, da gre za pogrešanega, ki je bil v izjemno slabem stanju, saj je zaradi večje rane na zapestju izgubil veliko krvi.

Slekel je del svoje uniforme in s pomočjo palice naredil kompresijsko obvezo, da bi preprečil krvavenje, moškega, ki mu je srce šibko bilo, pa s pogovorom ohranjal pri zavesti do prihoda reševalcev, ki jih je do poškodovanega usmeril drugi v iskanju sodelujoči policist.

Reševalca in policista sta poškodovanega po težko dostopnem terenu odnesla do gasilcev, ki so prav tako prišli na kraj, nato pa so ga s skupnimi močmi odnesli do reševalnega vozila.

"Glede na to, da je 60-letni občan izgubil veliko krvi sta mu policista s srčnim, požrtvovalnim in hrabrim dejanjem ter s strokovnim nudenjem pomoči

ter hitrim obveščanjem in koordinacijo prihoda reševalcev na kraj, rešila življenje. Na ravnanje policistov smo sodelavci izjemno ponosni," so še sporočili s celjske policijske uprave.