Črna kronika

Med nosečnostjo se je drogirala, zaradi mrtvorojenega otroka jo čaka sojenje za umor

R.T.
27. 12. 2020, 14.12
Posodobljeno: 27. 12. 2020, 14.17
Deli članek:

Ker je v zadnjem stadiju nosečnosti uživala trde droge, njen otrok pa se je nato rodil mrtev, jo zdaj čaka sojenje zaradi umora.

King's County Sheriff's Office
Chelseo Becker

Organi pregona v kalifornijskem mestu Hanford so septembra 2019 aretirali takrat 26-letno Chelseo Becker. V telescu njenega mrtvorojenega otroka so namreč našli sledi metamfetamina, droga pa je bila tudi razlog, da je otrok umrl, še preden se je rodil. Krivec za to je lahko bil samo eden, njegova nesojena mama, ki je v zadnjih mesecih nosečnosti uživala trde droge. 

Tožilstvo je Beckerjevo takrat obtožilo umora, a se je primer nato valjal po ameriških sodiščih. Da bi sodni pregon zoper Beckerjevo zavrgli, se je zavzemal sam kalifornijski zvezni tožilec Xavier Becerra. Njegov urad je v obrazložitvi zadržkov pojasnil, da bi lahko morebiten sodni pregon prispeval k temu, da preostale noseče ženske, ki imajo težave z drogo, zaradi tega raje ne bi poiskale pomoči. Hkrati je imel Becerra pomisleke, da bi lahko organi pregona posledično preveč pozornosti namenjali primerom mrtvorojenih otrok in splavov. A je bilo kalifornijsko vrhovno sodišče drugačnega mnenja, Beckerjevo, ki krivdo zanika, tako zdaj čaka sojenje. Trenutno se nahaja v priporu, ki ga lahko zapusti zgolj v primeru plačila vrtoglave varščine v višini dveh milijonov ameriških dolarjev (1,6 milijona evrov).