Arso opozarja

Jutri ga lahko v delih Slovenije zapade tudi do 60 centimetrov

S.R.
27. 12. 2020, 09.06
Posodobljeno: 27. 12. 2020, 15.58
Deli članek:

Kar zadeva vreme, nas čaka nekaj pestrih, nestanovitnih dni.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Pri Agenciji RS za okolje (Arso) so napovedali, da se bo po zmerno do pretežno oblačnem dnevu že ponoči zadeva začela precej spreminjati. Od zahoda se bo povsod pooblačilo, proti jutri pa bo ob morju začelo deževati, v zahodni, južni in osrednji Sloveniji pa snežiti. Jutranje temperature bodo sicer od -6 do 0, ob morju okoli 5 stopinj Celzija. Pri Arsu so ob tem postregli z opozorilom, da bo jutri "predvsem na severozahodu močno snežilo, do večera lahko zapade od 40 do 60 centimetrov snega. Ob morju bo od dopoldneva do večera pihal močan jugo. Morje bo poplavilo nižje dele obale."

Meteo.si
Opozorilo za jutrišnji dan.

Sredi dneva in popoldne bo sneg po nižinah prehajal v dež, po neprevetrenih dolinah bo obstajala tudi nevarnost poledice. Na vzhodu bo dopoldne še suho, nato bo pričelo deževati. Zvečer bodo padavine oslabele. Marsikje bo zapihal južni veter, ob morju pa okrepljen jugo. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu od 0 do 2, drugod od 3 do 7, na Goriškem in ob morju pa do 12 stopinj Celzija.

arso
Vremenska napoved za jutri popoldne.

In kakšni so obeti? V torek in sredo bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, le na vzhodu bo povečini suho. Po nižinah bo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.