Groza v Avstriji

Navsezgodaj umoril špansko študentko, s kabli sta ga zvezala oče in sin

R.T.
27. 12. 2020, 15.14
Posodobljeno: 27. 12. 2020, 15.14
Deli članek:

Tam je bil na obisku, odšel bo kot morilec.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V Leondingu, mestu jugozahodno od Linza v Zgornji Avstriji, so se v zgodnjih jutranjih urah odvili grozljivi prizori. Zaradi vbodnih ran je umrla 25-letna španska študentka, na truplu katere so bile vidne tudi sledi davljenja. Avstrijski mediji poročajo o sporu med sonarodnjaki, pri čemer so policisti na kraju aretirali 29-letnega osumljenca.

Kaj je zaenkrat znano? Jutranja groza se je odvila v hiši, v kateri je poleg njene 39-letne polsestre in njenega soproga, sicer lastnika, živela tudi 25-letna študentka. Pri njih je bil na obisku tudi 29-letni osumljenec, ki je tako kot polsestri španski državljan. Po poročanju avstrijske tiskovnega agencije APA je med 25-letnico in 29-letnikom navsezgodaj prišlo do spora, ki se je končal v krvi in smrti. Preiskovalci natančen potek dogodkov še sestavljajo, informacije pa so še skope.

Kleinezeitung medtem poroča, da je starejša od obeh Špank ob približno 9. uri zjutraj iz spodnjega nadstropja, kjer je bivala 25-letnica, zaslišala nekakšen trušč. Spustila se je po stopnicah, kjer jo je pričakalo negibno telo polsestre. V tistem trenutku se je zaradi šoka zgrudila še sama. Na srečo ji je tesno za petami sledil soprog, sicer lastnik hiše. Ta je nato na kraju zadržal 29-letnika, medtem ko je njuna osemletna hčerka poiskala pomoč dedka, ki živi v sosednji hiši. Oče in sin sta morilca nato s skupnimi močmi obvladala in ga zavezala s kabli, da so lahko mirno počakali na policijo in reševalce. Za 25-letnico je pomoč prispela prepozno, bila je na mestu mrtva. Polsestra, ki se je onesvestila, je pristala v bolnišnici, lažje poškodbe pa je utrpel tudi njen soprog.