Huda prometna nesreča

Tragedija pri Ljubnem ob Savinji, po trčenju s tovornjakom umrli dve osebi

S.R.
3. 6. 2020, 21.36
Posodobljeno: 3. 6. 2020, 21.52
Deli članek:

V hudi prometni nesreči pri Ljubnem ob Savinji sta življenje izgubili dve osebi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nesreča se je ob približno 16.30 uri pripetila v Radmirju v občini Ljubno ob Savinji, poroča uprava za zaščito in reševanje. Šlo je za trčenje osebnega in tovornega vozila, na kraju pa so posredovali gasilci PGD Nazarje, ki so "s tehničnim posegom iz vozila izvlekli trupli umrlih oseb, nudili pomoč policiji, reševalcem NMP in pogrebni službi ter posuli vozišče z vpojnimi sredstvi in ga očistili." Dve osebi sta v nesreči izgubili življenje, so dodali.

Kot je pojasnila tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin, sta se ogleda kraja nesreče udeležila tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec. Prve ugotovitve kažejo, da je do nesreče najverjetneje prišlo, ker je 54-letni voznik osebnega vozila vkrižišču za Radmirje med zavijanjem proti Ljubnemu ob Savinji izsili prednost tovornemu vozilu, s katerim je iz smeri Ljubnega ob Savinji
pripeljal 27-letni voznik. Voznik tovornjaka je trčenje neuspešno poskušal preprečiti z umikom v desno. Osebno vozilo se je zagozdilo pod tovornjak, pri čemer sta življenje izgubila 54-letni voznik in njegova 23-letna sopotnica. Oba sta doma z območja Policijske postaje Mozirje, še dodaja Trbulinova.