Policistom naj bi se aktivno uprl

28-letni Alen umrl med aretacijo v Brezju

S.S.
18. 3. 2020, 19.45
Posodobljeno: 21. 3. 2020, 17.54
Deli članek:

Policisti so v soboto posredovali v Brezju, med intervencijo pa je umrl 28-letni Alen Belec. Njegova mama je prepričana, da ga je ubil solzivec.

Facebook
Pokojni Alen Belec

Kot so sporočili iz mariborske policijske uprave, so se policisti v soboto okoli 14. ure odzvali na klic zaradi družinskega spora v Brezju, med intervencijo pa je prišlo do nenadne smrti kršitelja, ki se je pred tem policistom aktivno uprl.

Sin naj bi vpil na očeta in pri tem razbijal inventar. Na podlagi zbranih obvestil od prijavitelja in glede na intenziteto kršitve so na nujno intervencijo napotili dve patrulji oziroma štiri policiste. Med postopkom pa se je kršitelj policistom aktivno uprl z uporabo znanja borilnih veščin in jih ob tem tudi poškodoval. Ti so zato uporabili prisilna sredstva, fizično silo, plinski razpršilec in lisice ter kršitelja obvladali. »Zatem je kršitelj izgubil zavest in kljub takojšnji zdravniški pomoči ter daljšemu oživljanju na kraju intervencije umrl,« je dogajanje opisal tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl. Na kraj dogodka sta prišla dežurna tožilec in preiskovalni sodnik, preiskava posebnega oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili na specializiranem državnem tožilstvu pa še poteka.

Bojevnik, znan policiji

»Izgubili smo pravega bojevnika, ki bo večno močno zaznamovan v naših vrstah. Naš Legionar Alen Belec.« Tako so se na facebook profilu Legija Muay Thai Maribor člani kluba borilnih veščin poslovili od 28-letnika, ki je v soboto umrl med policijsko intervencijo. Alen Belec je bil namreč njihov član, znan pa je bil tudi policiji. Konec oktobra 2013 se je Alen z dvema pajdašema blizu pokopališča Dobrava zapletel v obračun z Elvisom P. iz Miklavža na Dravskem polju. Slednji je v prepiru uporabil pištolo, Alena je ustrelil v vrat, enega od njegovih kolegov pa v nogo, na kar sta ustreljena odgovorila s pestmi. Elvisa je doletela ovadba za tri poskuse umora, kar je tožilstvo pozneje prekvalificiralo v en poskus uboja, Alenu in njegovima prijateljema pa so sodili zaradi povzročitve posebno hude telesne poškodbe. Zaradi površno opravljenega dela preiskovalcev pa nihče od vpletenih ni obveljal za napadalca in so bili vsi pravnomočno oproščeni.

Mama: Norel zaradi paranoje, ubil ga je solzivec

Pod tragično novico so se številni spletni komentatorji postavili na stran policije, oglasila pa se je tudi Davidova mama, ki je poudarila, naj se ljudje vzdržijo nesramnih pripomb, in zanikala, da bi sin dvignil roko nad očeta. Po njenih besedah je sin doma norel zaradi paranoje. »Ubil pa ga je definitivno solzivec,« je zapisala. Kot je znano, je med policijskim postopkom lani umrl tudi 49-letni Kranjčan, ki je v Ljubljani pri Drami ugrabil mestni avtobus. Voznika je z izvijačem prisilil, da je s še sedmimi potniki zapeljal proti Barju, pri tem prevozil rdečo luč, kar so opazili policisti in posumili, da je nekaj narobe. Ko so avtobus uspeli ustaviti, so ugrabitelja obvladali tudi s solzivcem, pri čemer je Kranjčan izgubil zavest in umrl. V preiskavi njegove smrti se je preverjalo, ali je bil alergičen na katero od spojin v solzivcu, izkazalo pa se je, da je do zastoja srca prišlo zaradi prirojene anomalije srčno-žilnega sistema, kar je bilo ob uporabi amfetaminov zanj usodno.