»Zelo tragična zadeva«

19-letna varuška zaradi selfija pomotoma ustrelila desetletnika

R.T.
28. 2. 2020, 07.58
Deli članek:

S pištolo v roki je želela narediti selfi, zadeva je šla po zlu, krogla pa je pristala v trebuhu njenega desetletnega nečaka. Na srečo je preživel.

Harris County Sheriffs Office
Caitlyn Smith

Tragedija s srečnim koncem se je v torek pripetila v Houstonu v ameriški zvezni državi Teksas. 19-letna Caitlyn Smith, otrokova varuška in tudi teta, je rokovala z orožjem, za katerega je menila, da ni nabito. V drugi roki je držala mobilni telefon in z njim opletala iščoč najboljši kot za fotografijo. Policija je potrdila, da je pritisnila na petelina, cev pištole pa je zapustila krogla, ki se je zarila v trebuh desetletnega otroka.

Zdravstveno stanje desetletnika, ki je utrpel hude poškodbe, je še vedno resno, a zdravniki predvidevajo, da bo povsem okreval, saj je krogla zgrešila njegove vitalne organe. 

»Zelo tragična zadeva, s kakršnimi se srečamo pogosto,« je dejal šerif v okrožju Harris County Ed Gonzales, ki je pojasnil še, da je 19-letnica pištolo našla na domu desetletnika in da ta ni bila spravljena na varnem mestu. Smithovo so že obtožili storitve kaznivih dejanj povzročitve hude telesne poškodbe in poškodovanja otroka.