Zanimivosti

Kako dobiti 1.000 € za 8 ur spanja?!

Oglasno sporočilo
28. 2. 2020, 07.12
Posodobljeno: 28. 2. 2020, 10.38
Deli članek:

Išče se najsrečnejši zaposleni: izbranemu posamezniku za 8 delovnih ur spanja ponujajo 1.000 evrov neto plačila!

Slab spanec je eden prvih pokazateljev izgorelosti

Nenavadno delovno mesto Dormeo spalca se po odličnem odzivu v preteklem letu vrača tudi letos. Studio Moderna z blagovno znamko Dormeo najavlja razpis za delovno mesto, s katerim opozarja na pomen kakovostnega spanja. Letos bodo osrednjo pozornost namenili osveščanju o pomenu kakovostnega spanja v boju s stresom in proti izgorelosti

Skoraj tretjina Slovencev svoje spanje opredeljuje kot slabo ali zgolj zadovoljivo. Glede na to, da skoraj tretjino svojega življenja prespimo, je kakovost spanja ključna za kakovost našega “budnega” življenja. Nekakovostno spanje ali kronično pomanjkanje spanca lahko pripomore k nekaterim bolezenskim stanjem in težavam. Hkrati pa so ravno motnje v spanju eden prvih pokazateljev, da so dnevni napori, naglica in stres začeli vplivati na naše zdravje. Motnje spanja so tako eden izmed vzrokov izgorelosti, hkrati pa tudi eden prvih alarmov, ki nas na kritično stanje opozarjajo.

Kako dobro bomo spali, namreč ni pogojeno samo z našim življenjskim stilom, ki je sicer med ključnimi dejavniki kakovostnega in zdravega spanja, temveč je odvisno tudi od okolja in kakovostnih spalnih produktov, kot so ležišče, vzglavnik in odeja.

To je sanjska služba!

Dormeo spalci bodo 13. marca opozarjali na pomen kakovostnega spanja v 16 državah – Slovenija lani z najboljšim odzivom na osveščanje o pomenu spanja – Slab spanec je lahko alarm za izgorelost!

»Spanje na delovnem mestu je bila zanimiva, res edinstvena izkušnja! Sama spim na ležišču Dormeo že 15 let in ga res priporočam vsakemu," pravi lanska Dormeo spalka Tanja Rojc, ki si je 8 ur spanja na delovnem mestu izborila med več kot 15.200 prijavljenimi na delovno mesto Dormeo spalca. S tem številom prijav je Slovenija podrla rekord med vsemi sodelujočimi državami!

Kako do 1.000 € za 8 ur spanja?

Na delovno mesto Dormeo spalca se lahko prijavijo vsi polnoletni navdušenci nad spanjem. Prijava se opravi prek spletnega obrazca na www.danspanja.si, in sicer najkasneje do 2. marca 2020. Pri blagovni znamki Dormeo bodo izbrali kandidata, ki je »dober spalec«, torej ima ustaljen, enakomeren spalni ritem, ni dovzeten za motnje v prostoru spanja, se zna za spanje ustrezno pripraviti in je o svojih spalnih navadah tudi pripravljen spregovoriti.

Od izbranega kandidata pričakujejo tudi popolno predanost “spalnemu” delu, podrobno poročilo o Dormeo spalni izkušnji, predloge za dodatne izboljšave, zavestno spremljanje morebitnih razlogov za nemirno spanje ali prebujanje ter zavzetost za izpolnjevanje ustreznih priprav na spanje (umirjanje pred spanjem, izogibanje alkoholu in kofeinu, obilni ali težki hrani, umirjanje ob meditaciji, odstranitev motečih elektronskih naprav ipd.).

Izbrani Dormeo spalec bo svoje delo na nenavadnem delovnem mestu opravil na dan spanja, 13. marca 2020, njegov podvig pa bomo, vključno z vsebinskimi pripravami, lahko spremljali tudi ostali.

Koliko spalcev se bo prijavilo letos?

Skoči na: www.danspanja.si in se poteguj za najbolj sanjsko službo na svetu!