Črna kronika

V policijski akciji na Dunajski cesti prijeli 52-letnega izsiljevalca

S.R./STA
30. 1. 2020, 18.35
Posodobljeno: 30. 1. 2020, 18.37
Deli članek:

Policisti so v sredo v policijski akciji v bližini World Trade Centra (WTC) v Ljubljani zaradi kaznivih dejanj izsiljevanja in protipravnega odvzema prostosti pridržali 52-letnega državljana Srbije. Kot so danes pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, ga bodo zaradi omenjenih kaznivih dejanj privedli pred preiskovalnega sodnika.

Bobo
Fotografija je simbolična.

V bližini WTC na Dunajski cesti v Ljubljani je bilo v sredo opaziti večje število policistov, v zraku je bil tudi policijski helikopter. Na Policijski upravi Ljubljana so pojasnili, da so preiskovali kaznivo dejanje izsiljevanja in protipravnega odvzema prostosti na škodo 38-letnega državljana Srbije. V povezavi s kaznivim dejanjem so pridržali 52-letnega državljana Srbije. 

Danes so dodali, da bodo osumljenega zaradi omenjenih kaznivih dejanj privedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Ljubljani. So pa pojasnili, da dogodek ni povezan z zasegom droge oz. prijetjem članov večje kriminalne združbe na območju Slovenije in Hrvaške, o kateri so javnost obveščali v sredo in danes.