Umor pri severnih sosedih

Birgit imela novega, zato naj bi jo Leopold, njen bivši, z golimi rokami zadavil

R.T.
30. 1. 2020, 16.29
Posodobljeno: 30. 1. 2020, 16.32
Deli članek:

Razmeroma hitro se razpleta umor 28-letnice, katere truplo je v torek zvečer v njenem dunajskem stanovanju našel oče. Glavni osumljenec za umor je njen 37-letni nekdanji partner.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Kot smo že poročali, so dunajski policisti v torek zvečer prejeli klic pretresenega očeta, ki je v stanovanju v okrožju Floridsdorf naletel na negibno telo svoje hčerke Birgit H. Tja se je odpravil, ker se družini dlje časa ni javila. Po zadnjih informacijah je bila v torek zvečer že približno pet dni mrtva. Morilec jo je zadavil z golimi rokami.

Avstrijska policija je danes razkrila, da so že izsledili osumljenca, mu nadeli lisice in ga spravili za rešetke. Gre za 37-letnega Leopolda W., na domu katerega so med preiskavo odkrili več obremenilnih dokazov, vključno z Birgitinim mobilnim telefonom. Kaj o primeru pišejo avstrijski mediji? Birgit naj bi že zadnjih nekaj tednov »prijateljevala« z novim moškim, Leopold pa naj bi bil po lastnih besedah njen bivši, a naj bi bilo razmerje razburkano, dokler se nista konec leta 2019 končno razšla. Leopold ima sicer dve hčerki iz prejšnjega razmerja, do leta 2017 pa si je denar služil kot električar na enem od avstrijskih ministrstev. Razen drobcev glede njunega preteklega razmerja naj bi Leopold molčal, dejanja pa tudi ni priznal, še sporoča avstrijska policija.