Strah in trepet na križarjenju

Olajšanje za Lepo Afno in druge slovenske potnike, ujete na ladji Costa Smeralda

S.R./STA
30. 1. 2020, 16.43
Posodobljeno: 30. 1. 2020, 20.35
Deli članek:

Prvi testi suma okužbe s koronavirusom na ladji za križarjenje Costa Smeralda v Italiji niso potrdili. Okužbe niso potrdili niti poznejši testi.

Profimedia
Na križarki Costa Smeralda je obtičalo več kot 6000 turistov.

Niti prvi niti poznejši testi danes niso potrdili suma okužbe s koronavirusom na krovu ladje za križarjenje Costa Smeralda, na kateri je v italijanskem pristanišču Civitavecchia blizu Rima v karanteni obtičalo več kot 6000 turistov. Zakonski par iz Macaa, ki je na letališče v Milanu prispel 25. januarja in se nato vkrcal na ladjo, je v izolaciji v ladijski ambulanti. Ženska naj bi imela vročino in blage simptome gripe, njenega soproga so izolirali preventivno. Paru so odvzeli vzorce, ki so jih poslali na testiranje v rimsko bolnišnico Spallanzani.

Prvi testi suma okužbe s koronavirusom niso potrdili. Vir na italijanskem ministrstvu za zdravje je še dejal, da še čakajo končne rezultate testiranj. Ladja, na kateri je vključno s posadko približno 7000 ljudi, je več ur v karanteni. Križarka Costa Smeralda je pred dnevi izplula iz Savone na severu Italije ter se ustavila v Marseillu, Barceloni in Palmi de Mallorci, preden je prispela v Civitavecchio. 

V turistični agenciji Palma so potrdili, da so na ladji tudi slovenski potniki, ki se dobro počutijo. Da sta med potniki najmanj dva slovenska državljana, je prek instagrama potrdila sama Lea Filipovič, bolje znana kot Lepa Afna. Na ladji sta skupaj s partnerjem Anžetom Leskovarjem. "Midva sva okej. Na ladji čakava skupaj z ostalimi gosti na nadaljnje informacije," je zapisala.