Costa smeralda

Sum na koronavirus na luksuzni ladji: 6000 potnikov v karanteni, tudi Slovenka Lepa Afna s partnerjem

G.G.
30. 1. 2020, 13.52
Posodobljeno: 30. 1. 2020, 15.49
Deli članek:

Preplah na ladji Costa Smeralda. Sumijo, da sta potnika okužena s "kitajskim" koronavirusom.

Profimedia
Na ladji Costa Smeralda je okoli 6000 potnikov.
Novi koronavirus je zahteval 170 življenj. Za skoraj 1800 je naraslo tudi število okuženih, ki jih je sedaj skupno 7711.

Ladja z več kot 6000 na krovu je zasidrana v italijanskem pristanišču Civitavecchia blizu Rima. Potniki so obtičali na ladji, zdravstveno osebje pa se je vkrcalo na ladjo in kitajskemu paru iz Hongkonga odvzeli vzorce ter jih poslali na testiranje. Rezultati testiranja naj bi bili znani popoldne

Par je na letališče v Milanu prispel 25. januarja in se nato vkrcal na ladjo Costa Smeralda, ki se je na svoji poti ustavila v Marseillu, Barceloni in na Majorki, preden je prispela v Civitavecchio. Ženska je v sredo zvečer potožila za vročino in kašljem, danes pa je značilne simptome za koronavirus kazal tudi njen mož. 

Iz ladijske družbe Costa Crociere so potrdili, da je ladja, na kateri je vključno s posadko približno 7000 ljudi, v karanteni. Med potniki sta po poročanju STA tudi najmanj dva slovenska državljana. Kot je potrdila Lea Filipovič, bolje znana kot Lepa Afna, na svojem profilu Instagram, sta na ladji skupaj s partnerjem Anžetom Leskovarjem. "Midva sva okej. Na ladji čakava skupaj z ostalimi gosti na nadaljnje informacije," je zapisala.