Top flop

Lopovi se bodo mastili z medom, oljem in žganico

S.S.
23. 12. 2019, 21.28
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična

10 Ljubljanski policisti so v Mostah obravnavali vlom v hišo. Lastnik pogreša neizpravno starinsko puško, vredno približno tisočaka.

9 V Vojniku je nekdo vlomil v božično stojnico. Ukradel je več litrov vina in medice ter kozarce, pa tudi plinsko jeklenko.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 Izolski policisti so odredili pridržanje domačinu, ki je pijan razgrajal v trgovini in grozil, pomiril pa se ni niti po prihodu patrulje na kraj. Izdan mu je bil plačilni nalog.

6 V Litiji so policisti obravnavali vlom v garažo. Lastnik pogreša suhomesnate dobrote in dve motorni žagi. Škode je za 1300 evrov.

5 Na mejnem prehodu Jelšane so policisti 39-letnemu državljanu Hrvaške zasegli prikrito orožje, in sicer nož v obliki kartice. Hrvata so policisti oglobili po hitrem postopku.

4 Ljubljanski policisti obravnavajo poskus drzne tatvine. V bencinsko črpalko na Tivolski cesti je vkorakal moški in od prodajalke zahteval, da mu izroči denar. Pri tem ni uporabil nobenega nevarnega predmeta, v dogodku pa tudi ni bil nihče poškodovan. Prodajalka mu denarja ni dala, možakar pa je črpalko mirno zapustil. Policisti so storilca, 42-letnega slovenskega državljana, hitro prijeli in nadaljujejo zbiranje obvestil.

3 V Kočevju sta bili ukradeni dve harmoniki, vredni več tisoč evrov.

2 Na mejni prehod Obrežje je pripeljal voznik tovornjaka bolgarskih registrskih oznak,  ki je spregledal prometno signalizacijo in zapeljal na stezo, namenjeno voznikom osebnih avtomobilov. Policisti so mu zaradi očitnih znakov opitosti v usta porinili alkotest, ki je pokazal, da je imel možakar v organizmu 1,5 promila alkohola. V nadaljnjem postopku je bilo tudi ugotovljeno, da je Bolgar zagrešil več prekrškov, povezanih z obveznimi počitki. Nevarnega voznika so policisti pridržali ter mu naposled zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog v višini 1450 evrov. Zaradi nedostojnega vedenja do policistov je prejel nalog v višini 430 evrov, za vožnjo pod vplivom alkohola pa mu grozi še dodatnih 1200 evrov globe in 18 kazenskih točk.

1 V Izoli je nekdo vlomil v zidanico. Lastnik pogreša 50 litrov olivnega olja, 30 kilogramov medu, 5 litrov žganice in vinogradniške škarje.