Astro

Če dom tako okrasite, pritok blaginje okrepite

sn
23. 12. 2019, 21.12
Posodobljeno: 23. 12. 2019, 21.20
Deli članek:

Nekatere hiše in stanovanj se že bleščijo v praznični lučkah, a tradicija, da se jelko krasi šele na božični večer, je v Sloveniji še močno zakoreninjena. Naši nasveti oziroma pravila starodavne vede za urejanje prostorov in okolja feng šuj vam zato lahko pridejo še kako prav. Če smo doma že krasili, pa morda samo kakšen okrasek postavimo na drugo mesto - in že s tem sprostimo prave energije za pritok denarja.

Dreamstime
jelka

Na razpored lučk in okraskov na ulicah ne moremo vplivati, v naših domovih pa lahko pričaramo, kar si želimo. 
Feng šuj nam lahko veliko pomaga pri urejanju našega doma in pritegovanju blagostanja ter pozitivne energije na splošno. Če mislite, da je popolnoma vseeno, kam boste postavili novoletno jelko in kako jo boste okrasili, se motite. Po feng šuju je to še kako pomembno, saj vam bo drevesce na pravem mestu prineslo v dom harmonijo in še marsikaj drugega..

KAM TOREJ Z JELKO
Zimzeleno drevesce simbolizira dolgo življenje in prijateljstvo, po feng šuju pa jo je najbolje postaviti v sobi, ki stoji v zgornjem levem kotu vaše hiše. Ta prostor velja za območje bogastva, trikotni predmeti iz lesa pa so izjemno močni. Božična jelka na tem mestu bo pritegnila bogastvo in razcvet v vaš dom. Če nimate take sobe, lahko drevesce postavite v katerikoli kot doma ali v centralni del hiše. Če jelka stoji na severu, jo okrasite s steklenimi dekoracijami modre, bele, srebrne in zlate barve. Če stoji na zahodu ali severozahodu, jo okrasite z belimi, srebrnimi, zlatimi in rumenimi toni, nikakor pa ne z rdečimi. Za jelko na jugozahodnem ali severovzhodnem delu doma so najbolj primerne dekoracije v rumenih in rdečih tonih ter keramični okraski, izognite pa se beli in srebrni barvi. Drevesca pa ne smete postavljati v hodniku ali sobi, v kateri blokirate prehod in s tem dotok oziroma pretok življenjske energije, preblizu vrat ter v bližini kamina ali peči.

PS
Okraske izbirajte premišljeno glede na barvo.

OKRASITEV DOMA
Za spodbujanje pozitivnega razpoloženja izberite praznično okrasje s čim več temnozelene barve. V tem času imamo doma preveč energije ognja (prižgane sveče, vseprisotna rdeča barva in okrasna razsvetljava), ki spodbuja prepire in nervozo, temnozelena barva pa jo uspešno vpija. Zimzelene vejice, venčki, prti in drugi temnozeleni okraski odlično uravnavajo energijo prostora.

dreamstime
Sveže smrečje je najbolj dobrodošlo.

VRATA

Kombinacija rdeče in zelene barve na vratih odganja slabe energije ter v dom vabi srečo. Zaželeno je tudi čim več svežega smrečja, ker ima večjo energijsko moč od umetnega.

DIŠEČA VABA

Za prijetno vzdušje, kamor blagostanje najraje zaide, pa vse praznične dni  prižigajte dišeče svečke z vonji mandarine, pomaranče, limone ali cimeta. Poleg dišave je namreč vaba za denar tudi svetloba.