Astro

Brat ima milijone, ona pa se preživlja s tremi službami

tj
23. 12. 2019, 11.15
Posodobljeno: 23. 12. 2019, 11.15
Deli članek:

Chris Martin je že pred leti požel svetovni uspeh in služi mastne denarce, njegova mlajša sestra Nicola pa o tem še sanjari. Da bi uresničila svoje sanje, ima trenutno kar tri službe, o pomoči slavnega brata pa ni ne duha ne sluha. In zakaj ne?

Profimedia
Premoženje Chrisa Martina ocenjujejo na 108 milijonov evrov, njegova mlajša sestra pa se preživlja s svojim trdim delom.

Nicola Martin, zdaj bolj znana kot Nicola Wren, je stara 29 let in je mlajša sestra 42-letnega angleškega glasbenika, glasbenega producenta ter filantropa Chrisa Martina. Ko je njen brat zaslovel s svojo rockersko skupino Coldplay, je Nicola še obiskovala osnovno šolo. Kljub temu pa je bila že takrat zelo ambiciozna in se je odločila, da bo tudi ona nekega lepega dne postala uspešna in slavna. In to je hotela postati brez pomoči slavnega brata! Ravno zato je takrat, ko se je začela ukvarjati z igralstvom, spremenila svoj priimek, trenutno pa se preživlja z več službami.  

Ljudje so se zanimali le za njenega brata

Nicola je najmlajša od petih otrok v družini Martin. Že kot deklica je bila trdno prepričana o tem, da bo postala zvezda. Ne nazadnje ji je ravno njen starejši brat Chris pokazal, da se splača sanjariti. Ko je bila stara 11 let, je Chris začel razmerje z danes 47-letno ameriško igralko, pevko, pisateljico in poslovno žensko Gwyneth Paltrow. To je na glavo postavilo tudi Nicolino življenje, saj je zaradi zvezdniške ljubezni zanimanje medijev za družino Martin kar naenkrat postalo brezmejno. Ko sta si Chris in Gwyneth nekoč prišla ogledat šolsko predstavo, v kateri je nastopala Nicola, so se gledalci zanimali le zanju, in takrat se je v njej rodila želja, da bi nekega dne postala slavna.

Profimedia
Nicola Wren bi v igralskem svetu rada požela uspeh brez pomoči slavnega brata, zato se je odločila za drug priimek.

Ni hotela, da bi jo povezovali s slavnim priimkom

Obstajata dva razloga za to, da je spremenila svoj priimek. Prvi je ta, da ni hotela biti več le mlajša sestra Chrisa Martina. Drugi pa je ta, da ni hotela, da bi ji bilo na karierni poti karkoli podarjeno nezasluženo, le zaradi priimka. Nikakor ji namreč ne bi bilo všeč, če bi ljudje mislili, da je uspeh požela izključno zaradi slavnega brata in znanega priimka. Trdno je bila odločena, da si bo vse prislužila sama, s svojim igralskim znanjem. Ker je takrat obstajala še ena igralka z imenom Nicola Martin, je še toliko lažje sprejela odločitev o spremembi priimka. Od kod pa pravzaprav izvira priimek Wren, za katerega se je odločila? Nekateri viri trdijo, da gre za priimek njene babice, Nicola pa je v nekem intervjuju pojasnila, da jo je navdihnila njena najljubša pica.    

Ima kar tri službe

V nasprotju z drugimi tremi sorojenci, ki so se odločili za »običajne« poklice (Al je arhitekt, Rosie medicinska sestra, Richard pa poklicni vojak, op. a.), pa Nicola še vedno sanjari o veliki igralski karieri. Ker je do zdaj dobila le nekaj manjših igralskih angažmajev, mora ob igralstvu opravljati še dve službi, da lahko plača položnice in se preživlja. Kruh si služi s pretipkavanjem intervjujev, dejavna pa je tudi kot animatorka na otroških zabavah. Finančne pomoči slavnega brata, čigar premoženje ocenjujejo na 108 milijonov evrov, noče sprejeti. Preprosto ima preveč ponosa, da bi živela na tuj račun. Kot najmlajša od petih otrok si je od nekdaj želela le to, da bi njeni sorojenci mislili, da je pri vsem, kar počne, sijajna. Skratka, če ji bo nekoč dejansko uspelo in bo postala slavna, bo uspeh lahko pripisala le svoji sposobnosti, kar je zanjo najpomembnejše. Pri vsem skupaj pa ji gre za veliko več kot le za denar in slavo: »Gre za ljubezen in potrditev, priznanje. Vsak, ki ima več bratov in sester, dobro ve, kakšen je občutek, če odraščaš v senci nekoga drugega, s Coldplayem ali brez Coldplaya.«