Astro

Velika tarot napoved od 22. do 28. decembra

Kristina Strašek
22. 12. 2019, 07.00
Deli članek:

Padle so karte: Šestica čaš, Petica palic, Vitez mečev

dk
lev

Kariera
V tednu pred vami se boste veliko vračali v svojo preteklost, kjer ste na eni točki tudi imeli jasno vizijo prihodnosti. Kot otroci ste sicer idealizirali, na svet gledali malce bolj utopično, a vseeno izhajali iz srca. Ravno zaradi tega so želje, ki jih imamo kot otroci tako močne, tako srčne in še kako pomembne.
Če se počutite izgubljene, je sedaj čas, da se vrnete nazaj v otroštvo in premislite, o čem ste sanjarili takrat. Kaj ste želeli delati in v kolikšni meri to dejansko delate sedaj. Energije vas bodo vztrajno opominjale na neke pomembne trenutke – morda preko sporočil, morda pa tudi konkretnega obiska za vas pomembne osebe. Morda je le čas, da spoznate, da niste sami. Vsi imamo svoje mentorje, vsi imamo tudi svoje pomočnike. Kar želite doseči, je morda dosegel že nekdo v vaši bližini. Zakaj ga ne bi tako prosili za nasvet?
Ključno bo zavedanje, da je včasih za napredek potrebno narediti korak nazaj in prositi za nasvet ljudi, ki premorejo na določenem področju več znanja. Ne odkrivajte tople vode. Sprejmite pomoč ali se zgolj spomnite besed (nasvetov), ki so vam jih predali nekoč.
Konec meseca je na splošno precej napet, saj se delajo razni energijski zaključki, kar pa boste v veliki meri občutili tudi vi.
Ključne besede:
• Osebna zgodovina
• Šibkosti
• Strah pred spremembo
• Negotovost
• Treba je sprejeti odločitev
• Dvom v lastne poteze
• spomini

dk
Novi začetki

Ljubezen 

V zadnjem tednu leta se boste mnogi soočali z dvomi na področju ljubezni in iskanjem kompromisov. Med tem ko boste eni odnose na koncu poglobili, boste drugi morda zaradi vse večjega neskladja interesov to tudi zapustili.
Nikar ne vztrajajte v odnosu, v katerem se enostavno ne počutite več v redu. Konflikti, ki bodo s koncem tedna vse močnejši, bodo potrebovali posebno pozornost in resen pristop. Nikar ne dokazujte svoje moči, ampak prisluhnite besedam partnerja ter premislite, ali morda obstaja srednja pot. Je mogoče vajine želje na eni točki povezati? Če ja, potem na tem delajte. Če ne, potem je morda čas, da odkorakate.
Mnogi se boste počutili nenehno napadeni, zaradi česar bo osebna obramba močna. Pazite, da s svojimi besedami ne prizadenete ran, ki jih tudi vi ne želite. Vsak konflikt se da razrešiti le, če sta obe strani pripravljeni sodelovat. Umirite svoja čustva, da boste lahko na nastalo pogledali bolj razumno in objektivno. To ni tekmovanje. Za odnos je treba znati sobivati.
Samski boste s tem tednom čutili nekaj več napetosti s strani okolice, ki morda preveč pritiska in pametuje. Med tem ko eni sicer prinašajo dobre nasvete, so določeni le pijavke, ki še kako rade sesajo vašo kri. Ne padajte na stare fore. Potrebna bo sprememba delovanja, pred vsem pa boljše izbiranje partnerjev. Ne jih iskati le iz želje po pripadnosti in strahu pred samoto. Velikokrat namreč zaradi tega k sebi prikličemo ravno tiste, ki jih ne želimo.
Ključne besede:
• obramba pred napadom
• dvomi
• nezaupanje
• kontradiktornost
• kompromisi
• popazite na čustva
• osebni interesi
• razlike

dk
Dobro premislite, za kaj se je vredno boriti.

Nasvet tedna
Pred nami je zadnji teden leta, kar pa lahko na mnoge precej močno vpliva. Sedaj je čas zaključkov, čas bojev in čas kreiranja novih začetkov. Mnogi boste tako čutili željo po nečem novem, po borbi. Zadnja karta vam tokrat sporoča, da boste morali v prihajajočem letu veliko bolj odločno korakati po svoji poti, pri tem pa imeti cilj (končno nagradi, zaradi katere se je vredno boriti) pred očmi. Ne borite se za stvari, ki že dalj časa niso v redu. Ne borite se za posle, ki nenehno prinašajo le slabo voljo. Ne borite se za odnose, ki vas znova in znova razočarajo. Raje se borite za novosti, za pozitivne spremembe, pri tem pa črpajte znanje iz preteklosti. Kot drevesa odvržejo svoje liste, odvrzite prtljago preteklosti tudi vi. Poženite nove popke in s pomladjo ponovno zacvetite.