Pričakalo jih je le še trupelce

Upanje je ugasnilo skupaj z njegovim življenjem, malega dečka so v vodnjaku našli mrtvega

S.R.
29. 10. 2019, 07.44
Posodobljeno: 29. 10. 2019, 08.38
Deli članek:

Dveletni Sujith, ki je v petek padel v opuščen vodnjak, je mrtev. Reševalci so iz globin izvlekli njegovo trupelce.

Twitter
Mali Sujith Wilson se je za vedno poslovil.

Po skoraj štiridnevni reševalni akciji so iz opuščenega vodnjaka v vasici Nadukkattupatti v indijski zvezni državi Tamil Nadu izvlekli trupelce komaj dve leti starega Sujitha Wilsona. Ta je v petek med igro s prijatelji nekako padel v luknjo in se sprva zagozdil na približno desetih metrih globine. Vsa reševanja s pomočjo različnih tehnik so se izkazala za neuspešna, v nedeljo pa se je zgodilo še to, česar so se najbolj bali. Sujith je zdrsnil še globlje v sicer približno 180 metrov globokem vodnjaku. Obstal je na približno 30 metrih globine, reševalci pa so ga poskušali rešiti s pomočjo vrtine, ki so jo izvrtali vzporedno z vodnjakom. Skupaj so bili na terenu kar 82 ur, Sujith pa je v tem času umrl.

Po navedbah oblasti so njegovo trupelce izvlekli s pomočjo »posebne opreme,« zdravniška ekipa pa je nato »po približno 45 minutah potrdila njegovo smrt in pripravila posebno poročilo poroča britanski BBC. »Njegovo telo je bilo v že precej razpadlem stanju,« je prisotnim novinarjem predstavnik zveznih oblasti J. Radhakrishnan. Najprej so v bolnišnici opravili obdukcijo, nato pa so ga predali staršem, ki so Sujitha že pokopali.

V državi se že vrstijo izrazi sožalja, a dejstvo ostaja, da to še zdaleč ni osamljen primer. Junija letos so namreč iz ravno take vrtine v zvezni državi Punjab reševali še enega dečka. Dveletnega Fatehveera Singha so po dveh dneh sicer uspešno rešili iz vodnjaka, a je njegovo življenje viselo na nitki, v bolnišnici pa so ga nato razglasili za mrtvega. Številni so prepričani, da oblasti ne storijo dovolj za zagotovitev, da bi podobne vrtine, s katerimi se želijo dokopati do podtalnice, varno zaprli, zlasti, ko te odslužijo svojemu namenu. Številne kritike so uperjene tudi v samo reševalno akcijo.