Ujet na 30 metrih globine

FOTO in VIDEO: Dveletni deček že več kot tri dni ujet v opuščenem vodnjaku

S.R.
28. 10. 2019, 09.31
Posodobljeno: 29. 10. 2019, 07.47
Deli članek:

Deček je v vrtino padel v petek, vsi poskusi reševanja, ki se je prevesilo že v četrti dan, pa so bili neuspešni.

Twitter
Surjith naj bi včeraj še bil živ.

V vasici Nadukkattupatti v indijski zvezni državi Tamil Nadu že vse od petka rešujejo dveletnega dečka Sujitha Wilsona, ki je med igro v bližini domače hiše padel opuščeno vrtino. Nesreča močno spominja na tragedijo dveletnega španskega dečka Julena, ki je v začetku leta v podobnih okoliščinah umrl v Malagi. Reševalci še vedno upajo, da se bo to pot reševanje razpletlo srečno, čeprav je upanja z vsakim dnevom manj, po mnenju nekaterih pa je to že ugasnilo. Vsaj eden od reševalcev je v videoposnetku dejal, da je Sujith včeraj umrl, a reševalci nadaljujejo z delom.

Sujith naj bi včeraj z devetih zdrsnil na 30 metrov globine, a se poročila o tem razlikujejo. Domnevajo, da je vrtina sicer globoka kar približno 180 metrov. Do danes se je izjalovilo že deset poskusov reševanja, vse skupaj pa otežuje nenehno deževje. Sprva so ga poskusili rešiti z različnimi tehnikami, vključno z vrvjo, a so bili vsi poskusi neuspešni. Ekipe na terenu od včeraj vzporedno z vrtino, ki je služila kot vodnjak, vrtajo novo vrtino, s pomočjo katere bi se radi prebili do dečka, a so podobno kot v primeru Julena naleteli na tršo kamnino, zaradi česar se je delo upočasnilo. Na teren so zato poslali močnejši vrtalnik, ki pa po zadnjih informacijah tudi ni kos kamnini. Vrtanje poteka počasi, a naj bi ga dosegli še danes.

Pri Sujithu je bila včeraj še vedno vidna luč na koncu tunela, a so mnogi prepričani, da ga lahko reši le še čudež. Za razliko od Julena, ki je vse od padca ostal skrit pred očmi reševalcev, so Sujitha včeraj še videli, nato pa ga je prekrila plast blata, iz katerega so danes vidne samo še roke. Po zadnjih informacijah naj bi to blato danes odstranili s pomočjo nekakšnih sesalnih naprav.

Deček naj bi bil po navedbah reševalcev včeraj še vedno živ, a v kritičnem stanju. Kisik so mu dovajali s pomočjo kisikovih bomb, ki so jih spustili do njegove globine, a so se nato razmere zaradi deževja močno spremenile. Zdravniki, ki so prisotni pri reševanju, danes o njegovem zdravstvenem stanju ne želijo ugibati, saj preprosto ne vedo, ali še diha oziroma ali je še živ.

Junija letos se je podobna nesreča zgodila tudi v indijski zvezni državi Punjab, kjer so po dveh dneh naporov iz vodnjaka uspešno rešili majhnega dečka, ki pa je nato v bolnišnici oziroma na poti do nje umrl.