Izsledki obdukcije

FOTO: Trpljenje malega Julena bržkone ni trajalo dolgo

S.R.
27. 1. 2019, 12.22
Posodobljeno: 27. 1. 2019, 12.30
Deli članek:

Uradna preiskava tragedije sicer še zdaleč ni končana, a izsledki obdukcije kažejo, da je dveletni Julen najverjetneje umrl že ob samem padcu v vodnjak.

Reuters
V Malagi so razglasili tridnevno žalovanje.

Zadnje ugotovitve mrliških oglednikov, ki so včeraj opravili obdukcijo na trupelcu malega Julena, bodo morda vendarle služile kot majhen obliž na rano žalujoče družine. Julen kot kaže vsaj ni dolgo trpel, umrl naj bi namreč že pri padcu v dobrih 110 metrov globok vodnjak, poroča španski El Pais.

Že včeraj so prve informacije kazale, da je šlo bolj ali manj za prosti pad, današnji izsledki obdukcije to potrjujejo, saj naj bi imel Julen na telescu številne poškodbe, ki so bile posledica udarcev med padcem in same sile ob stiku s tlemi. Julen je pristal na globini 71 metrov, obdukcijo pa je opravilo kar pet forenzičnih izvedencev. Padel je z nogami naprej, pri čemer je imel roke ob padanju dvignjene kvišku.

Profimedia
Skrušena starša Victoria in Jose.

Preiskovalci sicer preiskavo nadaljujejo v smeri iskanja morebitne odgovornosti za tragedijo. Spomnimo, vodnjak je bil izkopan nezakonito, hkrati pa odprtina na vrhu naj ne bila prekrita ali pa je bila prekrita pomanjkljivo. 

Njegovo trupelce so po opravljeni obdukciji, in sicer ob približno 16. uri popoldne, prepeljali v mrliško vežico v domačo sosesko El Palo v Malagi.

Reuters
Rudarji, ki so na površje izvlekli Julenovo trupelce.

Profimedia
Julena so včeraj prepeljali v mrliško vežico.