PReiskava ute

Premikali so skrinjo groze in predlagali, da jo spraznijo. Oče umorjene tega ni pustil

G.G.
26. 2. 2019, 17.10
Posodobljeno: 26. 2. 2019, 17.22
Deli članek:

Hrvaški policisti so podrobno preiskali hišo, v kateri so odkrili zamrzovalno skrinjo, ki je skrivala truplo nesrečne Jasmine Dominić.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Zelo temeljito so brskali tudi po uti, ki stoji na dvorišču. Nič presenetljivega, so za hrvaške medije povedali vaščani Palovca, saj je tam stala skrinja do leta 2005. Jasmino pa je, tako meni policija in tožilstvo, sestra Smiljana ubila leta 2000.

Ko so vas avgusta 2005 prizadele poplave, so skrinjo premaknili v hišo. Zaprepadni vaščani, ki so pomagali pri nošenju skrinje, vedo povedati, da so se na glas spraševali, zakaj je skrinja tako težka.

Že prej, leta 2001, je nekaj sosedov očetu glavnih protagonistk te tragične zgodbe, Martinu Domaniću - Frediju, pomagalo pri prenovi ute. Tudi v tem primeru so morali premakniti skrinjo blagovne znamke Končar. Spet so tarnali, kako je težka. Nekdo je rekel, dajmo, vzemimo začasno ven to meso in jo bomo lažje nesli. Kakšna grozljiva ironija. V skrinji je res bilo "meso" - truplo 22-letne Jasmine! Fredi, ki je umrl leta 2013, jim je na kratko odvrnil, da ne pride v poštev, da bi odpirali skrinjo in s tem je bila iniciativa ovržena.

Ob spoznanju dejstva, da so nosili skrinjo, v kateri je bilo truplo, danes nosače oblije zona. Zatem se potolažijo, da tega pač niso mogli vedeti.