Kriva ovadba

Leben in Gašperšič vračata udarec

G.G./STA
26. 2. 2019, 16.21
Posodobljeno: 26. 2. 2019, 16.24
Deli članek:

Okoljski minister Jure Leben in nekdanji infrastrukturni minister Peter Gašperšič, zoper katera je skupina, ki se zavzema za alternativno rešitev za drugi tir, vložila kazensko ovadbo, vračata udarec. Zoper omenjeno skupino, v kateri je tudi Jože Duhovnik, bosta podala prijavo krive ovadbe, saj sta prepričana, da gre za zlorabo pravnega instituta.

Bobo
Leben in Gašperšič bosta zoper skupino, ki se zavzema za alternativno rešitev za drugi tir podala prijavo krive ovadbe, saj sta prepričana, da gre za zlorabo pravnega instituta.

Na ministrstvu za okolje in prostor so pojasnili, da bosta Gašperšič in Leben zoper vlagatelja podala prijavo krive ovadbe, saj sta prepričana, "da gre za neosnovane laži in zlonamerna podtikanja". Nekdanji minister in njegov državni sekretar ocenjujeta, da gre za "zlorabo pomembnega pravnega instituta z namenom pridobivanja medijske pozornosti".

POP TV je v ponedeljek poročal, da je policija prejela kazensko ovadbo zaradi posla z maketo drugega železniškega tira Divača-Koper. Zoper Lebna, Gašperšiča in vodstvi direkcij za ceste in za infrastrukturo jo je vložila skupina, ki se zavzema za alternativno rešitev za drugi tir in v kateri je tudi Jože Duhovnik. Ti namreč ocenjujejo, da so ovadeni "kot kriminalna združba" zavajali nadrejene in slovensko javnost z lažnimi podatki o milijardnem projektu drugi tir.

Projekt drugi tir v minulih dneh javnost razburja predvsem zaradi makete, ki jo je prejšnja vlada predstavila marca lani. Leto dni pozneje so se namreč v medijih pojavila dopisovanja tedaj odgovornih za projekt, ki nakazujejo, da je bil posel z maketo dogovorjen vnaprej.

Posel v zvezi z maketo drugega železniškega tira med Divačo in Koprom je sicer pod drobnogled vzela policija, ki preiskuje domnevna kazniva dejanja med 1. julijem 2017 in 30. junijem 2018. V preiskavi so se znašli direktor direkcije za infrastrukturo Damir Topolko in še trije uslužbenci direkcije.