Domneve

Je oče umorjene Jasmine že leta 2000 obiskal policiste?

G.G.
22. 2. 2019, 09.46
Posodobljeno: 22. 2. 2019, 09.50
Deli članek:

Smiljana Srnec je v priporu. Ubila naj bi svojo sestro Jasmino Dominić in jo strpala v zamrzovalno skrinjo. To je že znano. Kaj pa se je dogajalo med letoma 2000 in 2005, ko Jasmina še ni bila prijavljena kot pogrešana?

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Jutarnji list je, kot pravijo iz zanesljivih virov, izvedel, da se je oče ubite Jasmine Dominić že leta 2000 javil na policiji in jim opisal, da je zaskrbljen zaradi hčerinega izginotja. Jasmina je bila takrat stara 22 let in je v Zagrebu študirala politologijo. Konec tedna in med prazniki se je vračala domov, ko pa je ni bilo že nekaj tednov, je postal sumničav. Njegova druga hči, Smiljana, ga je mirila s pojasnili, da je Jasmina odšla v Pariz, kjer je spoznala nekega Japonca in z njim odšla na potovanje z ladjo.

Martin Domanić, Jasminin oče, naj bi svoje bojazni zaupal pomočniku načelnika kriminalistične policije na međimurske policijske uprave. Ta se je po posvetu s kolegi odločil, da Domanićevih domnev ne gre jemati resno, zato niso napravili niti uradnega zapisnika. Takšna je vsaj prva verzija Jutarnjega lista, ki se opira na »zanesljive vire«. Po drugi naj bi bila Domanićeva zgodba tako zmedena in protislovna, možak je rad tudi globoko pogledal v kozarec, tako da je ni bilo vredno zabeležiti.

Uradno je bilo izginotje Jasmine prijavljeno leta 2005. Na policijo je odšla njena mati Katarina, ki se je le občasno vračala iz Nemčije, kjer si je služila kruh. Na podlagi njene prijave je policija začela iskalno akcijo in se pogovorila z vsemi člani družine, vendar ni prišla do ničesar oprijemljivega. V sili so poslušali celo jasnovidca iz Bjelovarja, ki je dejal, da je Jasmina mrtva in zakopana. Pokazal je tudi lokacijo, na njivi v bližini Palovca, a ko so kopali, tam niso našli trupla.

Zadeva se je razpletla šele minulo soboto, ko je eden izmed članov družine odprl 19 let nedotaknjeno zamrzovalno skrinjo, ki je bila pod stopnicami v prvem nadstropju hiše. V skrinji je bilo pod vrečami truplo nesrečne Jasmine.