Uničene sanje

Pijana sindikalistka ni upoštevala rdeče in "ubila" 19-letno Marijo

R.T.
24. 10. 2018, 21.22
Posodobljeno: 24. 10. 2018, 21.23
Deli članek:

19-letno Marijo Čorić je včeraj zvečer v Splitu na prehodu za pešce zbila voznica, ki je prevozila rdečo luč na semaforju in potem zbežala.

Facebook
Ivana Tena Gotovac

Peško Marijo je odbilo na pločnik. Umrla je na kraju nesreče. Voznica je po trku z nezmanjšano hitrostjo nadaljevala vožnjo.

Mimodiči so si zapomnili barvo in znamko avtomobila ter oznake na registrski tablici in s tem policiji pomagali pri iskanju. Čez pet ur so policisti izsledili avto in zatem tudi povzročiteljico nesreče.

Gre za 38-letno Ivano Teno Gotovac, uslužbenko in sindikalistko Hrvaških avtocest (Hac) na cestinski postaji Dugopolje. Spletni portal 24sata poroča, da alkotest še pet ur in pol po strašni nesreči pokazal, da ima v krvi 1,1 promila, kar pomeni, da je imela v času nesreče okoli dva promila.

Že vozila pijana

Hrvaški mediji še pišejo, da so Ivano Teno Gotovac policisti že leta 2015 zasačili alkoholizirano za volanom avtomobila. Takrat je napihala 1,10 promila.

Predsednik Neodvisnega sindikata cest Mijat Stanić je za Index.hr povedal, da gre za osebno zadevo. "Dejstvo je, da je s pobegom veliko povedala o sebi. Če ne bi zbežala, bi mogoče lahko pomagala dekletu," je dejal pretreseni Stanić.