Potovanje

Zapozneli fotodokaz: Harry je kopija svojega dedka

Sonči Nered Čebašek
24. 10. 2018, 21.00
Deli članek:

Princ Harry in soproga Meghan Markle sta včeraj stopila na tla otoka Fidži, ki sta ga že nekajkrat obiskala tudi Harryjeva babica in dedek, kraljica Elizabeta in princ Philip.

Arhiv
Princv Harry in princ Phillip..

In ob tej priložnosti se je fotograf Chris Jackson, ki bil večkrat na turnejah s kraljevim parom in je trenutno tudi ob vojvodi in vojvodinji Sussekških, spomnil na eno od starih fotografij. Našel jo je v svojem arhivu in z njo osupnil.

Kopija

Chris je na družbenem omrežju objavil fotografijo (danes 97-letnega) princa Philipa, ki jo je posnel, ko mu je bilo 36 let – in je bil tako kot zdaj njegov štiriintridesetletni vnuk na uradnem državniškem obisku na Fidžiju. Podobnost med dedkom in vnukom je res neverjetna in kar nekaj komentatorjev fotografije je ugotovilo, da Harry nima lepote le po svoji mili mami princesi Diani, temveč so njegove odločne poteze in čiste obrazne linije očitno posledica dedkovih genov. Večina ljudi, ki so k fotografijam pripisali pripombe, pa je izrazila tudi iskreno upanje, da je Harry v genih na svet prinesel vitalnost, ki je dedkova glavna odlika – še ta ponedeljek so ga namreč opazili, kako na vrtovih Windsorskega gradu sam vozi kočijo, z dvema vpreženima konjema.

Prepozno

Mnogi pa so se ob objavljeni fotografiji in primerjavi z vnukom zamislili, kako lažje bi Harry preživel zadnja leta, če bi ta podoba luč sveta ugledala prej. Namigovanja, da je James Hewitt, s katerim je imela pokojna princesa Diana kratko afero, biološki oče princa Harryja, so se namreč pojavljala vse od Harryjevega rojstva. Glavni razlog je bila podobnost med Hewittom in Harryjem, ki pa se s podobnostjo med vnukom in dedkom ne more niti primerjati.