Zaman sta jokali

Hčerki za 15 ur zaklenila v avto, nista preživeli

S.R.
27. 9. 2018, 09.38
Posodobljeno: 17. 12. 2018, 13.58
Deli članek:

20-letna mama je noč preživela s prijatelji, medtem ko sta v avtomobilu pred hišo umirali njeni hčerki.

Kerr County Jail
Amanda Kristene Hawkins

20-letna Amanda Kristene Hawkins je priznala, da je svoji hčerki ponoči6. junija 2017 zaklenila v avtomobil, medtem ko si je sama »v miru« odpočila pri prijateljici. V tem času se ni odzivala na njune klice na pomoč, deklici pa sta pozneje umrli. Hawkinsova je dejanje priznala že na ponedeljkovem predobravnavnem naroku, dolgotrajno sojenje tako ne bo potrebno.

Facebook
Amanda Kristene Hawkins

Dvoletna Addyson Overgard-Eddy in enoletna Brynn Hawkins sta v avtomobilu preživeli kar 15 ur, vse do poldneva naslednjega dne, ko so se temperature približale 30 stopinjam Celzija. Ko se je končno vrnila in ju rešila iz razbeljene pločevine, je bil njuno zdravstveno stanje že kritično, pozneje sta v bolnišnici umrli.

Na opozorila se ni odzvala

Hawkinsova je zdravnikom sprva dejala, da sta v nezavest padli v parku, medtem ko sta vonjali cvetlice, a se je to izkazalo za laž. Preiskovalci so pozneje ugotovili, da je hčerki v avtomobilu pustila »namerno,« da je lahko noč preživela s prijatelji. Še več, ponoči naj bi skupaj s hčerkama v avtomobilu za nekaj ur oči zatisnil tudi njen 16-letni prijatelj, ki je preiskovalcem pozneje dejal, da za hčerki na zadnjih sedežih avtomobila sploh ni vedel. Preiskovalci trdijo še, da je bilo Hawkinsovi malo mar, da sta hčerki v avtomobilu jokali. Ko jo je na to opozorila ena od prijateljic in ji predlagala, naj ju prinese v skedenj, je odvrnila, da ne, da bosta že »od joka zaspali.« Naslednji dan, ko je videla, v kakšnem stanju sta deklici, ju je odnesla domov in ju okopala, namesto da bi nemudoma poklicala reševalce.

Sodišče bo Hawkinsovi kazen izreklo decembra, za smrt posameznega otroka pa ji grozi od 2 do 20 let zapora. Hčerki imata sicer različna očeta, ki pa usodne noči nista bila prisotna.