Zverina in njena kosmata mrcina

Pobesnel rottweiler v bolnišnico poslal 5 ljudi; lastnici za to malo mar

S.R.
27. 5. 2018, 19.07
Posodobljeno: 27. 5. 2018, 19.15
Deli članek:

Nemška policija je morala včeraj na železniški postaji v Münchnu pokončati hudobnega psa pasme Rottweiler, ki je ogrizel kar pet ljudi.

Profimedia
Napade je zagrešil pes pasme Rottweiler.

Lastnica leto in pol stare, zdaj sicer že pokojne pasje hudobe je 26-letna Berlinčanka. Ta je svojega rottweilerja pustila, da brez povodca in nagobčnika dirja po dvorišču v bližini osrednje železniške postaje Münchnu. Po navedbah tiskovne predstavnice policije je krvoločen napad izzval eden od mimoidočih. Zakaj in na kakšen način je mimoidoči izzival, če sploh je izzival, ni navedla. Znano je le, da se je pes iz neznanega razloga pognal proti moškemu in ga napadel, a prava drama se je s tem šele začela! 

Lastnica je želela s psom pobegniti 

Lastnica pobesnelega psa je zverino nato zagrabila in jo s svojim partnerjem poskušala spraviti v avtomobil, kar pa je opazil očividec, ki je najprej poklical policijo, nato pa od bežečega para zahteval osebne podatke. To ni bilo pogodu lastnici, ki je neukročeno zverino znova brez povodca spustila iz vozila, ta pa je napadla še dve osebi. Bralec se bo na tem mestu bržkone strinjal, da bi si izraz »zverina« bolj zaslužila 26-letna Berlinčanka, ne pa ubogo neukročeno bitje, ki je bilo deležno njene vzgoje.

Na prizorišče so v tem trenutku prispeli policisti, ki pa niso imeli lahkega dela. Pesjanarju je med bojem uspelo po rokah in nogah ogristi še 28-letnega javnega uslužbenca in 20-letnega policista. Psa so v večna lovišča nato končno poslali streli iz policijske pištole. Po navedbah tiskovne predstavnice mrcina ni trpela, prav tako pa krogle niso ogrozile zdravja naključnih mimoidočih. Peterica poškodovanih je pristala v lokalni bolnišnici. Zakonodaja na Bavarskem za 26-letno lastnico predvideva nagrado v obliki kazenske ovadbe.