V eni uri tri nesreče

Po oba s helikopterjem: Hudi nesreči jadralnega padalca in plezalca

S.R.
27. 5. 2018, 16.34
Posodobljeno: 27. 5. 2018, 16.35
Deli članek:

Današnji dan so zaznamovale kar tri nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih, pa ga niti še ni konec.

STA
Fotografija je arhivska.

Malo pred 14. uro sta se zgodili dve nesreči, v katerih je moral posredovati helikopter.

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je na pobočju Stola v občini Bovec približno 50 metrov pod vrhom padel jadralni padalec, ki je pri tem utrpel hujše poškodbe. Ponesrečencu so pomoč nudili gorski reševalci GRS Bovec, ki jim je na pomoč priskočila dežurna helikopterska ekipa HNMP. Hudo poškodovanega padalca so s helikopterjem Slovenske vojske odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. 

Ob isti uri je reševanje potekalo tudi v naselju Frajhajm v občini Slovenska Bistrica, kjer je občan pri športnem plezanju padel s stene in se poškodoval. Reševalcem so pri transportu in oskrbi poškodovane osebe pomagali gasilci PGD Šmartno. Poškodovanca so prepeljali do primerne lokacije za pristanek helikopterja, s katerim so ga nato prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor.

Že pred tem, malo po 13. uri, pa se je nesreča zgodila tudi na Planini pri jezeru pri naselju Stara Fužina v občini Bohinj, kjer se he poškodoval planinec. Oskrbeli so ga gorski reševalci GRS Bohinj in ga prepeljali v dolino v nadaljnjo oskrbo, še poroča uprava.