Ločili sta jih dve točki in Trojane

Po drami v Domžalah na prestolu znova Olimpija

S.R./STA
27. 5. 2018, 16.58
Posodobljeno: 27. 5. 2018, 18.27
Deli članek:

Olimpija je danes v Domžalah branila rahlo prednost pred edinim tekmecem za naslov Mariborom. Po drami v drugem polčasu je uspela osvojiti točko in naslov prvaka.

Ekipa24

Razlika je bila pred tekmo dve točki, zato je ljubljanski ekipi za osvojitev šeste zvezdice zadostovala že točka. Olimpija je zaradi boljšega izkupička na medsebojnih dvobojih v tej sezoni namreč kot prvak končala tudi ob enakem številu točk z Mariborom, saj ima .

Gostovanje v Domžalah je bilo v skladu s pričakovanji vse prej kot lahek zalogaj za Igorja Bišćana in njegove igralce, to nazadnje dokazujejo tudi izidi prvih treh medsebojnih obračunov, v katerih sta Olimpija in Domžale po enkrat zmagala, enkrat pa sta se razšla z neodločnim izidom. V prvem polčasu smo spremljali izenačeno tekmo brez golov, nato pa so v 67 minuti Ljubljančani doživeli šok. Domžale je v vodstvo popeljal Lovro Bizjak. V 81. minuti je po sumljivo dosojeni enajstmetrovki odgovoril Rok Kronaveter. Tetnica se je znova prevesila na stran Olimpije. V zadnjih minutah tekme so pozornost z nogometne zelenice na človeško maloumje preusmerili navijači zelenih. Zaradi Green Dragonsov so moral tekmo začasno prekiniti. Po nekaj minutnem premoru, ko so zelenico zaradi varnosti zapustili domžalski igralci in njihova klop, se je srečanje nadaljevalo. Rezultat se do konca tekme ni spremenil. Olimpija je tako osvojila že šesti naslov prvaka.

Maribor povedel že v prvem polčasu

Mariborčani so v zadnji tekmi sezone gostili Novogoričane. Štajerci so vse tri medsebojne tekme v sezoni dobili, ima pa imel trener Darko Milanič nekaj težav s sestavo ekipe, saj zaradi rumenih kartonov manjkata Mitja Viler in predvsem zelo "vroči" napadalec ter novopečeni reprezentant Luka Zahović, ki je z 18 zadetki (vse je dosegel spomladi) prvi strelec lige.

Vijoličasti so na odmor odšli z dvema goloma prednosti, potem ko sta mrežo zatresla Marcos Tavares in Dare Vršič. Rezultat se v Ljudskem vrtu do konca tekme ni spremenil, kljub žarku upanja, ki je zasijal ob golu Domžal, pa se bodo morali zadovoljiti z drugim mestom.