Krvava noč pri Vurberku

FOTO: V mlaki krvi obležal 30-letnik, ki je s svojo tolpo prišel izvajati nasilje?

R.T.
27. 5. 2018, 16.13
Posodobljeno: 27. 5. 2018, 17.09
Deli članek:

Znanih je več podrobnosti o krvavem strelskem obračunu, ki se je včeraj v zgodnjih jutranjih urah odvil pred stanovanjsko hišo v Krčevini pri Vurbergu.

Gabrijel Toplak
Več informacij bo znanih po zaključku preiskave.

Ko so malo po 3. uri zjutraj prizorišče streljanja pred stanovanjsko hišo obiskali mariborski policisti in reševalci, je bilo za eno osebo že prepozno. Informacije so zaradi poteka preiskave zaenkrat še skope, zagotovo pa bo več podrobnosti o okoliščinah krvave noči znanih v naslednjih dneh.

Zaenkrat je znano, da je bilo v obračunu udeleženih več oseb, po navedbah policije so namreč prostost odvzeli večjemu številu osumljencev. Znano je tudi, da se je streljanje končalo tragično, saj je v mlaki krvi obležala ena oseba, po naših informacijah naj bi šlo za 30-letnega Žana K., ki je imel že v preteklosti priložnost spoznati notranjost mariborskega zapora.

Gabrijel Toplak
Prizorišče strelskega obačuna.

Neuradno gre za tolpo izsiljevalcev, ki se je oborožena znašla na pragu stanovanjske hiše, v kateri po naših informacijah poleg dedka živita še njegov sin in vnuk. Izsiljevalci so domnevno prišli izvajati pritisk zaradi ovadbe, ki jo je zoper enega od znancev Žana K. podal član napadene družine.

Več podrobnosti o dogajanju, nasilnem napadu na člane družine in tem, kaj je o usodni noči povedal eden od sosedov, si lahko preberete v jutrišnji izdaji časnika Novice Svet24.