Obžalovanje

Preden ostarite, kaj zanimivega storite!

Sonči Nered-Čebešek / Novice Svet24
27. 5. 2018, 17.10
Deli članek:

Vsi bi radiI živeli polno življenje in naredili kaj pomembnega zase in za druge ljudi. Na srečo nikoli ni prepozno, da začnete početi stvari, ki jih imate radi.

Dreamstime
Eno od najpogostejših obžalovanj starejših je, da se niso dovolj igrali s svojimi otroki.

Če ne boste poslušali srca in počeli, kar si želite, ter doživeli, kar bi radi, vam bo na stara leta žal.

Raziskave so jasno pokazale, kaj ljudje najpogosteje obžalujejo, ko so stari. Dobro razmislite o naslednjem dejstvu: med obžalovanji zaradi zamujenega nihče ni izpostavil, da mu je žal, da ni dovolj delal, ampak vse kaj drugega.

Kaj bi torej obžalovali, ko bi bili stari:

Da niste potovali, ko ste imeli priložnost

Kaj vam preprečuje, da se ne odpravite po svetu in si privoščite njegovih lepot? Vsako potovanje se začne s prvim korakom in ni nujno drago. Zato se odločite in – odpotujte!

Dreamstime
»Lahko bi kdaj tvegal, pa si nisem upal,« je tudi eno od pogostih obžalovanj.

Da ste vztrajali v slabem odnosu

Ni vredno, da bi svoj dragoceni čas izgubljali v odnosu, v katerem ne rastete. Ko boste stari, se boste spomnili ljudi, ki so vplivali na vaše življenje in so bili vedno tam za vas. Zato se ne predajajte nekomu, ki tega ni vreden.

Da vam je bilo mar, kaj mislijo drugi

Bodite, kar ste, ne glede na to, kaj mislijo drugi. Vaša pot je edinstvena, in če se boste ustavljali prepogosto zaradi mnenja drugih, boste prej skrenili z nje kot pa imeli kaj od tega.

Da ste preveč delali

Nihče na smrtni postelji še ni dejal, da mu je žal, da v življenju ni več delal. Zato se trudite najti ravnotežje med delom in življenjem. Ne dovolite, da bi vaši profesionalni cilji uničevali vaše zasebno življenje ali celo prevladali nad njim. V starosti bodo šteli le ljudje, ki so ves čas ob vas, in to zagotovo niso sodelavci.