Štirikratni umor

FOTO: Ubil jih je z lomilko in trupla razkosal

S.R.
7. 3. 2017, 13.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Francoska policija je v ponedeljek razkrila, da je Hubert Caouissin priznal umore članov družine Troadec. Zdaj je državni tožilec javnost obvestil o več podrobnostih krvavega zločina.

Profimedia
Policija za posmrtnimi ostanki še vedno preiskuje območje v bližini mesta Brest.

Hubert Caouissin je včeraj priznal umor svojega nekdanjega svaka, 49-letnega Pascala Troadeca, njegove 49-letne žene Brigitte ter njunih otrok, 21-letnega Sebastiena in 18-letne Charlotte. Priznal je tudi, da je njihova trupla razkosal ter nekatere dele zakopal, druge pa zažgal.

Motiv za umor naj bi bil dolgotrajen družinski spor zaradi dediščine. Državni tožilec Pierre Sennes je dejal, da je bil Caouissin prepričan, da je njegov svak skrival zlato, ki ga je pred šestimi leti zapustil oče Pascala in Lydie Troadec, Caouissinove nekdanje žene. Menil je, da sta on in Lydia upravičena do dela te dediščine.

Profimedia
Hiša, v kateri sta prebivala Hubert Caouissin in Lydia Troadec.

Štirikratni umor

Caouissin je policiji povedal, da se je 16. februarja, zadnji dan, ko so družino še videli živo, odpravil do njihove hiše v Nantesu in jim s pomočjo stetoskopa prisluškoval. Nato je v sosednji garaži naskrivaj počakal, da je družina zaspala. Z namenom, da bi ukradel ključ, ki ga je videl obešenega na steni, se je splazil v hišo. Zakonca sta se zaradi hrupa prebudila in se v spodnjih prostorih iz oči v oči srečala z vlomilcem.

Sennes pravi, da še niso ugotovili vseh krvavih podrobnosti nadaljnjega dogajanja, vendar naj bi po Caouissinovih besedah ta Pascalu iz rok iztrgal lomilko, s katero je najprej do smrti pretepel njega in Brigitte ter nato še Sebastiena in Charlotte. V zgodnjih jutranjih urah se je nato vrnil domov in Lydiji povedal, kaj se je zgodilo. Trupla je nato razkosal ter nekatere dele telesa zažgal, druge pa zakopal. Policija s psi sledniki zdaj za posmrtnimi ostanki preiskuje območje v bližini mesta Brest, pri čemer jim pomagajo tudi potapljači.