Konec skrivnosti?

Svak priznal umor štiričlanske družine

S.R.
6. 3. 2017, 13.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Hubert C. je priznal umor vseh štirih članov francoske družine, ki je skrivnostno izginila sredi februarja, poročajo francoski mediji.

Twitter
Jih je ubil zaradi dediščine?

Spomnimo, sredi februarja je skrivnostno izginila družina TroadecPascal in Brigitte, ki sta oba v petdesetem letu starosti, 21-letni sin Sebastien ter 18-letna hčerka Charlotte.

Reuters
Sebastianov avto so našli v četrtek.

V zvezi s tem izginotjem so preiskovalci konec tedna v Brestu prijeli sestro in svaka Pascala Troadeca. Francoski mediji so poročali, da je policija na kraju našla tudi več predmetov, ki so pripadali pogrešanim članom družine. 

Hubert C., svak Pascala Troadeca, naj bi preiskovalcem zdaj priznal, da je družino umoril, potem ko so se sprli glede dedovanja zlatih palic. Po navedbah časnika Le Parisien naj bi jih s topim predmetom do smrti premikastil v njihovem domovanju v mestu Nantes. Preiskovalci naj bi na kozarcu v hiši našli tudi sledove njegove DNK. Zaenkrat še ni znano, ali je Hubert policistom razkril tudi kraj, kjer je odložil njihova trupla.

Preiskovalci so se Hubertom sicer pogovarjali že na začetku preiskave, vendar naj bi jim takrat dejal, da družine že več let ni videl. Sledove njegove DNK naj bi odkrili tudi na Sebastienovem avtomobilu, ki so ga policisti v četrtek našli v mestu Saint-Nazaire. Dan pred tem je tekač v gozdičku v bližini Bresta našel tudi Charlottine hlače.

Kakšno vlogo je pri vsem tem odigrala Lydie Troadec, Hubertova nekdanja žena in Pascalova sestra, trenutno še ni znano.

Profimedia
V gozdu v bližini Bresta so našli Charlottine hlače.