Hiša, zamrznjena v času

Družina skrivnostno izginila: Gre za trojni umor?

S.R.
1. 3. 2017, 09.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Francoska policija je sprožila preiskavo skrivnostnega izginotja štiričlanske družine, ki je prebivala v bližini mesta Nantes na zahodu Francije in jo pogrešajo vse od 16. februarja. Domnevajo, da gre za umor.

Twitter
Pascal in Brigitte Troadec, 21-letni sin Sebastien ter 18-letna hčerka Charlotte.

Preiskovalci vse usodnega dne niso zaznali nobenih dejavnosti na njihovih bančnih računih, nihče od družinskih članov tudi ni uporabil svojega mobilnega telefona. 

Družina Troadec – Pascal in Brigitte, ki sta oba v petdesetem letu starosti, 21-letni sin Sebastien ter 18-letna hčerka Charlotte – je skrivnostno izginila pred dvema tednoma. Organe pregona je o tem obvestila sestra izginule Brigitte Troadec. Preiskovalci so v njihovem domovanju, in sicer na Sebastienovem telefonu, Brigittini uri in pod stopniščem, odkrili krvne madeže, pri čemer so ugotovili, da je nekdo te madeže poskušal odstraniti. Analiza DNK je pokazala, da sledovi krvi pripadajo trem članom družine.

S postelj je bila odstranjena vsa posteljnina, v pralnem stroju so še vedno ležala mokra oblačila, v hladilniku pa se je kvarila hrana. Poleg tega pred hišo še vedno stojita dva družinska avtomobila, preiskovalci pa iščejo Sebastienovo vozilo. »Kot bi bila hiša zamrznjena v času,« pravi glavni preiskovalec Pierre Sennes.

Ministere de l'interieur
Pogrešajo jih že dva tedna.

Iz poročil je razvidno, da je oče v preteklosti trpel za depresijo, medtem ko je imel njegov sin Sebastien psihološke težave. Ta je bil leta 2013 zaradi groženj s smrtjo, ki jih je objavil na svojem blogu, kot mladoletna oseba že obsojen na opravljanje družbenokoristnega dela. Francoski mediji poročajo še, da je Sebastien na igričarskem forumu objavil naslednje besede: »Kaj najbolj sovražim? Moj odsev. Kaj me žalosti? Moje življenje,« hkrati je na twitterju zapisal, da če bi ljudje resnično vedeli, kaj mu roji po glavi, bi mislili, da je nor in brez morale.

Profimedia
Hiša je ostala zamrznjena v času.