Rešen umor

V zaporu pristal človek, pred katerim je trepetal Beograd

mv
7. 2. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zaradi umora Vlastimirja Miloševića je v zaporu pristal razvpiti Veljko Belivuk - Velja.

Youtube/Zajem zaslonske slike
Milošević je bil član reprezentance Srbije v karateju.

Beograjski policisti so 30. januarja na tramvajskih tirnicah v središču mesta našli truplo 32-letnega Vlastimirja Miloševića. Ta je bil stari znanec policije, saj so ga večkrat obravnavali zaradi nasilnega vedenja, bil pa naj bi tudi del širše kriminalne družbe, ki je obvladovala varovanje nočnih klubov v glavnem mestu Srbije. Znan je bil tudi po tem, da je bil član srbske reprezentance v karateju. 

V tretje gre rado 

Umorjeni je bil v preteklosti že tarča dveh napadov, a se mu je uspelo rešiti. Usodnega dne pa ga je napadalec, oblečen v kavbojke in črn kapucar, pozno ponoči počakal pred vhodom v blok, v katerem je živel z ženo in dvema hčerkama. Najprej ga je ustrelil v nogo. Kljub temu je Miloševiću uspelo bežati še nekaj ulic, a ga je napadalec dohitel in ustrelil še v glavo. Policisti so ob začetku preiskave povedali, da se je Milošević zavedal nevarnosti in je bil v zadnjih mesecih izredno previden. 

Sledi vodile med navijače Partizana 

Aretirani Veljko Belivuk naj bi bil vodja navijačev Partizana.

Policija je umor kmalu povezala z delom navijačev Nogometnega kluba Partizan, saj je bilo znano, da se je Milošević zapletel v spor okoli poslov, povezanih z varovanjem elitnih nočnih klubov na splavih. Policija je konec preteklega tedna aretirala Veljka Belivuka, enega najboljših prijateljev nedavno umorjenega vodje navijačev Partizana, Aleksandra Stankovića, ki je bil poznan pod nadimkom Sale Mutavi. Belivuk in Stanković sta širši javnosti poznana zaradi brutalnega napada na generalnega direktorja Nogometnega kluba Partizan, Miloša Vazuro, in njegovega telesnega stražarja. Napad, ki se je zgodil sredi belega dne, so posnele nadzorne kamere, posnetek pa se je prek spleta hitro razširil in veliko razburjenja povzroči tudi v Sloveniji.

Belivuk je bil že obsojen zaradi brutalnega napada pred stadionom Nogometnega kluba Partizan.

Izogibanje roki pravice 

Zanimivo je, da je bil Belivuk zaradi tega napada nedavno pravnomočno obsojen na eno leto hišnega zapora. Pred tem so ga na večletno zaporno kazen obsodili že zaradi trgovine z orožjem in preprodaje prepovedanih drog, a je bil kljub temu na prostosti.