Okoreli kriminalci

Top flop tedna: V Izoli ukradli katoliške duhovnike

ss
6. 2. 2017, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Wikipedia
Neznanci so vlomili v galerijo in ukradli slike z motivi katoliških duhovnikov.

10. V Malečniku je 75-letnik na stopnišču našel kuverto, iz katere se je usul bel prah. Analiza je pokazala, da snov ni nevarna ljudem in okolici.

9. Celjski policisti iščejo neznanca, ki je na Sladki Gori vlomil v kovinski zabojnik in ukradel šest polnih plinskih jeklenk.

V eni od ljubljanskih trgovin je državljan BiH ukradel 10 majic znamke Hugo Boss je in povzročil za slabega tisočaka škode.

8. V Slovenj Gradcu je neznanec vlomil v cvetličarno. Pogrešajo menjalni denar.

7. Na mejnem prehodu Starod so policisti med kontrolo tovornjaka, ki je prevažal koruzo, našli skrita državljana Maroka in Iraka. Tujca so prevzeli hrvaški varnostni organi.

6. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

5. Ljubljanski policisti so kazensko ovadili 46-letnega državljana BiH, ki je v eni od trgovin ukradel 10 majic znamke Hugo Boss v skupni vrednosti 889,40 evra.

Na Ptuju je neznani storilec ukradel prikolico s čolnom.

4. Na Ptuju je neznani storilec ukradel prikolico z rdeče-belim gliserjem znamke Elan in nameščenim izvenkrmnim motorjem znamke Yamaha. Lastnik je oškodovan za okrog 3000 evrov.

3. Med hišno preiskavo pri 68-letniku iz okolice Slovenske Bistrice so policisti zasegli približno dva kilograma »trave« in več kosov orožja: lovsko puško z dušilcem, dve pištoli, 292 nabojev različnih kalibrov, kovinski bokser in bodalo z obojestranskim rezilom. Sledi kazenska ovadba za promet z orožjem in mamili.

2. V okolici Pivke so policisti brez uspeha poskušali ustaviti renault 5. V bližini križišča za Narin so policisti vozilu zaprli pot s službenim vozilom; voznik in sopotnik sta s kraja zbežala, tretji potnik pa je ostal na kraju. Ugotovljeno je bilo, da gre za 15-letnega domačina, pobegnila pa sta prav toliko star sopotnik in leto mlajši voznik. Ubežnika sta se skrila v gozd, na klice staršev pa se nista javljala, zato je za njima stekla iskalna akcija. Fanta sta se naposled le prikazala doma, pogovorila pa sta se tudi s policisti. Voznik bo prejel obdolžilni predlog.

1. V Izoli so neznanci vlomili v galerijo in ukradli štiri slike z motivi katoliških duhovnikov. Škode je za okrog 6000 evrov.