Tepežka v Tepanjah

V strahu pred zaporom se je policistom lagal

rm
6. 2. 2017, 20.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na Okrajnem sodišču v Šmarju pri Jelšah se je te dni nadaljevalo sojenje Romanu Križnjaku zaradi domnevne vpletenosti v enega najodmevnejših navijaških incidentov pri nas.

policija.si
Na dveh avtobusih, s katerimi so potovali Španci, in v notranjosti bencinskega servisa je nastalo za okrog 5000 evrov gmotne škode.

Kot smo že poročali, ustanovitelju Viol Romanu Križnjaku sodijo že drugič. Na Okrajnem sodišču v Slovenskih Konjicah je bil za sodelovanje v skupini, ki je storila kaznivo dejanje, obsojen na leto dni zapora, po razveljavitvi obsodbe na višjem sodišču pa je primer romal na Okrajno sodišče v Šmarju pri Jelšah.

Incident se je zgodil 21. februarja 2014 v Tepanjah, po tekmi nogometne lige prvakov med Mariborom in Sevillo.

Na zadnjem naroku je sodnica Leonida Jager med drugimi zaslišala Denisa Bajrića, ki je v policijski preiskavi obremenil Križnjaka, na prvem sojenju pa je potem vseskozi spreminjal svoje izjave. Tudi Bajrić je bil eden od napadalcev na španske navijače, očitke pa je priznal že na predobravnavnem naroku. Kot je sodnici Jagrovi pojasnil Bajrić, Križnjaka v Tepanjah ni videl, kljub vsemu pa ga je obremenil, saj bi mu drugače grozil zapor, tako pa se je z odvetnico pogodil za pogojno kazen. Bajrić se je po koncu zaslišanja Križnjaku tudi javno opravičil, ker je njemu in njegovi družini povzročil nepotrebne težave. V nadaljevanju sojenja bodo sicer kot priče zaslišani tudi nekdanji obdolženci oziroma udeleženci tepežke, ki bodo povedali kaj več o morebitni udeležbi oziroma neudeležbi Križnjaka na kraju samem.

V Ljudskem vrtu remi, v Tepanjah slavili Štajerci

Roman Križnjak, obtoženi: »Imam čisto vest. Morda nekoga moti moje ime ali ime navijaške skupine.« 

Spomnimo, 21. februarja 2014, po tekmi nogometne lige prvakov med Mariborom in Sevillo, ki se je v Ljudskem vrtu končala z remijem (2:2), je na postajališču Tepanje prišlo do množičnega navijaškega pretepa. Na policiji so naslednje jutro pojasnjevali, da so za dvema avtobusoma španskih navijačev pripeljali štirje avtomobili navijačev domačega kluba, ki so nato napadli goste. Pet oseb je po incidentu iskalo zdravstveno pomoč. Štirje so bili lažje poškodovani, eden huje, saj je utrpel dvojni zlom čeljusti, na dveh avtobusih italijanske družbe, s katerimi so potovali Španci, in v notranjosti bencinskega servisa pa je nastalo za okrog 5000 evrov gmotne škode. Na pristojno sodišče je bilo vloženih pet obtožnih predlogov zoper 20 obdolžencev in vsi razen Križnjaka so sklenili očitke tožilstva priznati.

Obtožena viola ima čisto vest in je brez pripomb

»Imam čisto vest. Morda nekoga moti moje ime ali ime navijaške skupine. Ponavljam, nisem kriv. Nad samim postopkom pred novim senatom pa nimam pripomb,« je za Svet24 postopek komentiral Križnjak. Se nadaljuje.