Družinska tragedija

Vitez templjar Marijo osumljen uboja lastne matere

ss
10. 12. 2016, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sosednjo Hrvaško pretresa družinska tragedija, ki se je predvčerajšnjim odvila na obrobju prestolnice.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Le kaj je gnalo 30-letnega Marija Masnjaka, da je v sredo okoli poldneva dvignil roko nad lastno mater in zapečatil njeno usodo? Truplo 49-letne Anice Masnjak so reševalci našli v družinski hiši v okolici Zagreba, policija pa je kmalu po dogodku prijela njenega sina in mu odvzela prostost.

Osumljeni je na zadnjih lokalnih volitvah kandidiral na listi HDZ. 

Po besedah sosedov se je Marijo v začetku tedna vrnil s službene poti v Makedonijo povsem spremenjen. »Ni bil to več tisti vedno nasmejani in pametni fant, ki smo ga poznali prej. Bil je brez besed in mrkega pogleda, ves čas v nekem svojem filmu. Rotili smo ga, naj odide k zdravniku, saj ni normalno, da nekdo cele dneve poseda doma in bulji v prazno. Pa je res odšel in prišel nazaj z nekimi tabletami. Na zadnjih lokalnih volitvah je na listi HDZ celo kandidiral za mestnega svetnika. Vsi skupaj bi morali biti bolj odločni in ga spraviti na psihiatrijo!« je za spletni portal jutarnji.hr dejala ena od krajank Donjega Čemehovca v občini Dubravica, ki ni želela biti imenovana.

Se mu je poslabšalo zaradi žensk ali templjarjev?

Truplo 49-letne Anice Masnjak so reševalci našli v družinski hiši v Donjem Čemehovcu.

Tridesetletnik, ki se je ukvarjal s servisiranjem medicinskih aparatov oziroma opreme, se je pred dnevi, kot smo že omenili, s službene poti menda vrnil povsem drug človek. Nekateri sosedje pravijo, da se je v Makedoniji do ušes zaljubil v neko dekle in da mu je ona povsem zmešala glavo. Spet drugi modrujejo, da bi lahko s poslabšanjem stanja imeli kaj opraviti vitezi templjarji, ki jim je zaprisegel že pred leti, po lastnih besedah »zgolj za gušt.«

Dvanajstletnica ostala brez staršev in brata

Kot še poročajo hrvaški mediji, je edina »sreča« v tej tragični družinski zgodbi, da je bila osumljenčeva mladoletna sestra v kritičnem času v šoli, tako da ji je bila grozljivka doma prihranjena. Je pa 12-letnica zdaj ostala sama – mame ni več, njenega brata čaka ali zapor ali psihiatrija, očeta pa je že pred leti izdal infarkt.